Patnáctiletá tenistka Linda Fruhvirtová si připsala první výhru na elitním okruhu WTA. Soupeřka zápas vzdala

od Raina Tomanová
2 minuty čtení
Fruhvirtova
Zdroj: Profimedia

Tenisová naděje Linda Fruhvirtová zvítězila nad favoritkou Alizé Cornetovou v rozhodujícím třetím setu. Uhrála tak první výhru na elitním ženském okruhu WTA. Cornetovou porazila v prvním kole turnaje v americkém Charlestonu. Ta ve třetím setu za stavu 2:6, 7:6, 4:4 a 30:40 zápas musela kvůli zranění vzdát.

„Bylo to jedno z nejtěžších utkání. Musela jsem bojovat o každý bod, nechala jsem tam všechno,“ nechala se slyšet po zápase Fruhvirtová v rozhovoru pro Radiožurnál.

Premiérové vítězství si připsala proti 59. hráčce světa

„Byl to neskutečný boj. Nezapomenu na mečbol, který jsem ve druhém setu neproměnila. Podala jsem ale super výkon a zápas sám o sobě byl úžasný. Alizé je bojovnice,“ řekla po zápase v rozhovoru teprve patnáctiletá tenistka.

Bylo to pro ni jedno z nejtěžších utkání. „Po delší době jsem hrála na antuce, navíc na zelené. Nechala jsem tam všechno, ale vyplatilo se mi to.“

V Charlestonu mladá Fruhvirtová startovala díky divoké kartě od pořadatelů. V Miami zase mohla hrát kvalifikaci velkého turnaje. „Miami byla velká zkušenost. Každá porážka pomůže v další kariéře, když se z ní člověk poučí.“

„Musím poděkovat organizátorům, kteří mi dali šanci a věřili mi. Za každou příležitost jsem vděčná, protože jsem kvůli věku hodně omezená. Na kurtu se ale vždy snažím ukázat maximum.“

Patří mezi největší české tenisové naděje

V žebříčku WTA byla ve dvouhře v březnu na 508. místě a ve čtyřhře také v březnu na 653. místě. V juniorském kombinovaném žebříčku ITF figurovala v lednu loňského roku nejvýše na 10. místě.

V juniorském tenisu si Linda zahrála semifinále grandslamové čtyřhry Australian Open 2020, kdy byla v páru s Lotyškou Kamillou Bartoneovou. Na okruhu WTA debutovala v srpnu 2020 na Prague Open.

Dostala také divokou kartu, v prvním kole prohrála s o třináct let starší Kristýnou Plíškovou. Do turnaje Miami Open 2021 postoupila díky divoké kartě pro kvalifikaci.

Její rodiče opustili od svých podnikatelských ambicí a věnovali se výhradě tenisovému rozvoji své dcery. Fruhvirtová á o dva roky mladší sestru, která se také věnuje tenisu.

Autor: Raina Tomanová



Související články