Fanoušci Rangers se rozhodli místo oslav bojovat s policisty. V ulicích to vypadalo jako v ringu

od Raina Tomanová
2 minuty čtení
fanousci glasgow rangers
Zdroj: Profimedia

Jaký hráč, takový fanoušek, dalo by se říci o příznivcích Rangers Glasgow. Ti po získání titulu ve skotské lize místo bouřlivé oslavy rozpoutali krveprolití, při kterém bylo zraněno několik lidí.

Stejně jako fotbalisté proti Slavii, nějak podobně vypadaly ulice po výhře ve skotské lize. Určitě si každý vzpomene, jak v osmifinále Evropské ligy útočník Glasgow „sejmul“ českého brankáře.

Podnapilí fanoušci se klidně bili mezi sebou

Trofej si klub převzal již v sobotu, když zvítězil nad Aberdeenem 4:0. Na náměstí George Square se poté fanoušci rozhodli zničit ulice, šplhali po lampách, mlátili kolem sebe lahvemi a nebáli se napadnout policisty.

Jak píše server iSport.cz s odvoláním na zahraniční zdroje, tři policisté byli zraněni a na dvacet fanoušků si policisté odvezli do vazby. Přitom důvod k oslavám měli fanoušci velký.

Fotbalisté Glasgow předvedli v sezoně neskutečný výkon, když jako teprve druhý klub v historii zvítězili ve skotské lize bez porážky. Navíc skončili první s náskokem 25 bodů na druhý Celtic.

O titulu bylo rozhodnuto již před dvěma měsíci

Fotbalisté si na převzetí titulu museli počkat až do konce sezony, přitom bylo jasné, že je jejich už od začátku března. Vítězstvím skončila nadvláda jejich rivala, který měl o tolik propastných bodů méně.

Následně po tom, co už měli titul jistý, podlehli právě pražské Slavii v semifinále Evropské ligy. Druhý zápas měl dlouhou dohru, protože se v tu dobu mluvilo o rasistickým nadávkách, které měly vyjít z úst Ondřeje Kúdely.

Podle slov trenéra Glasgow Stevena Gerrarda už je to dlouho, co ucítil závan šampaňského a rozhodně si to užívá. „Přišel jsem ve složité době. Tři roky jsme bojovali den co den, abychom tohohle dosáhli.“

Ve Skotsku jsou kvůli šíření koronaviru zavedena opatření, kdy se smí setkávat venku pouze skupiny o šesti lidech. Policie se tak snažila velké davy rozdělit, což bylo takřka nemožné, pokud nechtěli přijít ke zraněním.

Autor: Raina Tomanová



Související články