Fanoušci Slavie řeší dilema: Očkovat, nebo neočkovat? Očkovaným bude umožněn vstup na stadion

od Šárka Blahoňovská
2 minuty čtení
jaroslav tvrdik
Zdroj: Czech News Center / Rusin / CNC / Profimedia

To, že SK Slavia Praha podporuje očkování, není žádná novinka. Nejenže její zástupci natočili video, v němž ho propagují, nyní to vypadá, že očkovaní fanoušci budou mít různé výhody. Jak to má klub vymyšlený, naznačil předseda představenstva Jaroslav Tvrdík na středeční tiskové konferenci. Objevily se i informace z Odboru přátel.

„Z loňských permanentkářů si kartičku na novou sezónu obnovilo už 8 010 lidí a já věřím, že se co nedříve obnoví i zbytek. Jednáme s hygienou, ministerstvem zdravotnictví a vládou, zda by nešel navýšit maximální limit 50 %,“ informoval novináře na tiskové konferenci v prostorách Živnostenské banky Jaroslav Tvrdík.

„V Edenu jsme taktéž přistoupili k tomu, že vstup na stadion bude umožněn pouze očkovaným, lidem po nákaze a osobám s negativním PCR testem. Vyzývám taktéž ostatní kluby, aby neoddalovaly očkování, abychom nepřišli o fotbal,“ citoval jej server iSport.cz.

Výhody pro očkované i permanentkáře

Tvrdík tedy přímo řekl, že klub bude zvýhodňovat očkované fanoušky. Tato výhoda by měla být finančního i nefinančního charakteru.

Ačkoliv ne všem příznivcům sešívaných jsou tyto zprávy po chuti, klub ukazuje, že i v této době existuje možnost, jak se dostat na stadion bez omezení. Není dobré zapomínat, že ještě nedávno se hrálo úplně bez diváků, přestože spousta fanoušků měla zakoupené permanentní vstupenky.

Přesnou podobu výhod pro očkované sice Tvrdík neprozradil, každopádně nastínil, že existuje varianta, která počítá se speciálními sektory právě pro očkované fanoušky. V nich by mohl fandit větší počet lidí.

Očkovaní by se mohli dostat na stadion po zvýšení kapacity

Po sociálních sítích ale kolují bližší informace z Odboru přátel Slavie. Plně očkovaní návštěvníci by se mohli dostat na stadion v Edenu nad rámec stávajících epidemiologických limitů, píše se na twitteru.

Ti, co mají permanentní vstupenky, se tedy na stadion dostanou, případně by se mohla kapacita navýšit právě o očkované zájemce o zápas.

„Nová pravidla by mohla platit již od 1. srpna 2021. Tedy zápasy základní skupiny by teoreticky mohly být před plným stadionem, záleží jen na Vás,“ stojí také v příspěvku.

Odbor přátel dále informuje, že klub nebude poskytovat slevy jen očkovaným návštěvníkům, ale také držitelům permanentních vstupenek u evropských soutěží.

Na tiskové konferenci bylo také řečeno, že mutace delta potkala jen jediného hráče. Kromě tří nových posil mají všichni slávističtí fotbalisté už dvě dávky vakcíny proti koronaviru za sebou.

Zdroj: TK SK Slavia Praha, iSport.cz, Odbor přátel Slavie, Twitter

Autor: Marek Slanina



Související články