Kauza Plavšić pokračuje: Přeběhlík dostává drsné vzkazy. Sparťané na něm nenechají nit suchou

od Raina Tomanová
2 minuty čtení
srdjan plavsic
Zdroj: Profimedia

Srbský fotbalista Srdjan Plavšić přestupuje na konci sezony z pražské Sparty do konkurenční Slavie, i když ještě před týdnem tvrdil, že s klubem o žádné smlouvě nejedná. Jak velká může být kritika fanoušků a nejen jich, se dozvěděl na vlastní kůži, když si přečetl vzkaz na svém instagramu. Našel tam několik nadávek i sprostých slov.

„Chcípni! Přeju smrt tobě i tvé rodině, ty děvko slávistická! Je mi z tebe na blití!“, přečetl si Plavšić včera odpoledne. Server iDnes.cz přinesl informace o tom, jak to vlastně se smlouvou se Slavií bylo.

Výhrůžným a sprostým zprávám teď bude čelit často

Ve Spartě strávil celkem čtyři sezony, smlouva mu končí letos v červnu. Ještě minulý týden tvrdil, že se Slavií o ničem nejedná ani mu žádná nabídka nepřišla. Od úterý je ale jasné, že ve Spartě už pokračovat nebude.

V klubovém prohlášení stojí: „Jeho agent oznámil klubu, že hráč neakceptuje nabídku na pokračování spolupráce. Jednání mezi Spartou a agentem Igorem Gluščevičem byla ukončena.“

Trenér Sparty Pavel Vrba chtěl, aby v klubu zůstal. Skutečnost je ale jiná a je to více než týden jisté, že půjde „vedle“. V šatně mezi ostatními spoluhráči bude mít dlouhé vysvětlování.

Rozčilují se také fanoušci, protože fotbalista všem tvrdil, že Slavia u něj nemá místo. Ti navíc v omezeném počtu mohou na zápasy, takže se očekává, že to Plavšić schytá.

Nejen samotný Plavšić, ale také vedení Sparty dostává od fanoušků co proto

Nějaký čas se totiž čekalo, jestli vedení Sparty nabídne Srbovi novou smlouvu. Ze Sparty ale žádná nabídka nepřišla. Je to možná i tím, že už vedení vědělo, že ho nemusí v klubu udržet.

Jindřich Trpišovský jako kouč Slavie pozoroval Plavšiće už delší dobu a díky jeho končící smlouvě si ušetřil hodně práce. Jeho odchodem utrpí rival a zároveň se nemusí jednat o přestupové sumě.

Plavšiće čeká ještě hodně vysvětlování, protože ještě minulý týden ujišťoval své příznivce na svých sociálních sítích, že se do Slavie rozhodně nechystá.

Přestup do Edenu ještě není oficiálně potvrzený, ale je to otázka několika dní. Pak se uvidí, jestli Plavšič přizná barvu a zachová se férově.

Autor: Raina Tomanová



Související články