Filip Zadina pomohl svou střelou k výhře Detroitu. Mrázek ani Vrána nenastoupili

od Raina Tomanová
2 minuty čtení
filip zadina
Zdroj: Profimedia

Český hokejový útočník Filip Zadina vstřelil svou pátou branku v sezoně a pomohl Detroitu k výhře 3:1 na ledě Caroliny. Hurricanes utrpěli už druhou prohru v řadě, ale i tak se drží na druhém místě v Centrální divizi.

Všechny branky v tomto duelu přitom padly až ve třetí třetině. Skóre zápasu otevřel Erne, ve 43. minutě náskok navyšoval právě Zadina.

Zadina využil přesilovkou souhru se spoluhráči

Noční branka byla jeho šestnáctým bodem v letošním ročníku. Trenér Detroitu Jeff Blashill po zápase řekl: „Je skvělé, že se prosadil, protože je v zápasech nebezpečný pravidelně. Rasmussen odvedl také skvělou práci. Oba dva se Zadinou udělali velký pokrok, doufejme, že v takových výkonech budou pokračovat i nadále.“

Carolinu vrátil do hry Niederreiter, ale při hře bez brankáře na konci zápasu rozhodl o výhře Detroitu Gagner. Brankář Bernier pokryl 37 střel Hurricanes, včetně pokusu Martina Nečase.

„Jonathan je brankářská jednička. Předvedl výborný výkon a ukázal svou profesionalitu. Byl v bráně jako skála,“ řekl o gólmanovi Larkin.

Mrázek tentokrát na střídačce, přednost dostal James Reimer

Celý zápas Mrázek strávil na střídačce, nenastoupil ani Jakub Vrána, který byl do Red Wings vyměněn z Washingtonu. Další Čech, David Rittich, také změnil tým, ale do pondělního programu nezasáhl. Jeho nový klub Toronto podlehl Montrealu o dvě branky 2:4.

Jack Campbell prohrál poprvé v sezoně a skončila mu rekordní série jedenácti výher. „Jednou to ocení, ale soustředím se jen na další zápas,“ dodal k tomu dle Českých novin sám Campbell.

Canadiens po první třetině přitom vedli 2:0. Toronto dokázalo vyrovnat zásluhou Matthewse a Tavarese. První jmenovaný skóroval již v pátém utkání za sebou, za dosavadní sezonu to byl jeho 32. gól. Upevnil si tak náskok v čele tabulky střelců. Tu vede o sedm branek.

Montreal si vedení vzal zpět ve 37. minutě, kdy se prosadil Anderson. Výhru svého týmu pečetil druhou brankou v zápase slovenský útočník Tatar.

Útočník Montrealu Danault po zápase řekl: „Jsme rádi, že jsme se dostali zpět do zápasu. V posledních utkáních jsme měli menší krizi, ale dnes jsme ukázali charakter. I přes zaváhání ve druhé části jsme zápas dovedli k vítězství.“

Colorado si poradilo s Arizonou 4:2

Coyotes ve třetí třetině snížili z 0:3 na 2:3, ale zápas nedokázali obrátit. Dva góly Avalanche vstřelil Rantanen, body si připsal také MacKinnon, který prodloužil svou bodovou sérii na 10 utkání.

„Když se daří první lajně, daří se celému týmu. Jsou našimi vůdci, které potřebujeme. Mít v elitním útoku tři hokejisty takové kvality nám usnadňuje zápasy,“ pochválil tým dle Českých novin trenér Jared Bednar. Vyzdvihl hlavně trojici Landeskog, MacKinnos a Rantanen.

Hokejisté Vegas porazili Los Angeles 4:2. Stone si připsal gól a asistenci. Anaheim vyhrál také díky 46 zákrokům brankáře Stolarze 4:0 v San Jose. Gólman dokonce stanovil nový rekord v počtu zásahů při vychytané nule.

Chicago porazilo Columbus až v prodloužení 4:3. Pohybuje se v tabulce mezi pozicemi zaručujícími play off.

Autor: Raina Tomanová



Související články