Fotbalisté Paris St. Germain a Chelsea postoupili do semifinále Ligy mistrů

od Raina Tomanová
2 minuty čtení
fotbal Neymar
Zdroj: Profimedia

Do semifinále Ligy mistrů se kromě Chelsea dostali fotbalisté Paris St. Germain. Bayern Mnichov tak své vítězství v Lize mistrů neobhájí. Loňští mistři sice vyhráli ve čtvrtfinálové odvetě 1:0 na hřišti Paris St. Germain, ale doplatili na prohru z prvního utkání 2:3. Na další postup to nestačilo.

Nestačila ani jediná branka Erika Maxima Choupa-Motinga ze 40. minuty. Francouzský tým tak Bayernu oplatil porážku z loňského finále. Poosmé postoupila do semifinále Chelsea. To se zatím nepovedlo žádnému anglickému klubu.

První zápas ovládla Chelsea 2:0, v odvetném ale s Portem 0:1 padla

Bayern vstoupil do zápasu s vědomím, že na hřišti PSG nevyhrál ani jeden ze čtyř utkání s tímto soupeřem. Stejně jako v prvním zápase mohl inkasovat hned v úvodu, ale Mbappé minul a Neymara poté vychytal brankář Neuer.

Na domácím hřišti Bayern přehrál svého soupeře 31:6, venku se mu dařilo jen těžko překonat soupeřovu obranu. První nebezpečný pokus přišel až ve 25. minutě od Saného a o chvíli později střílel také Kimmich.

Zápas, který se odehrál bez diváků, byl plný soubojů Neuera s Neymarem. Brazilský útočník nejdříve nepřekonal gólmana Bayernu a v rozmezí pěti minut postupně orazítkoval tyč, břevno a následně se trefil znovu jen do tyče.

PSG neproměňovalo důležité šance, což je mohlo stát zápas a postup

Německý mistr pět minut před koncem utkání udeřil. Navas sice vyrazil střelu Alaba, ale už nic nezmohl proti dorážejícímu Choupo-Motingovi. Tento hráč vstřelil gól ve třetím utkání po sobě.

Pařížané byli nebezpeční také ve druhém poločase. Neymar mohl uklidnit spoluhráče, ale po přihrávce Di Maríi mu chybělo několik centimetrů, aby dostal míč do prázdné branky Neuera.

Závěrečná půlhodina byla v režii hostů. Gól Mbappého sice nebyl uznán pro ofsajd, ale i tak svůj tlak stupňovali. Sedm minut před koncem se dostal do blízkosti branky Sané, který minul. Neuspěl ani Müller, obránci pracovali bezchybně a jeho pokus zablokovali. Pařížané tak mohli slavit postup i odplatu.

Chelsea postoupila i navzdory prohře 0:1 na hřišti Porta

Chelsea stačila na postup prohra 0:1. Corona měl největší šanci v první půli, tento hráč nastupující za portugalský tým ale narazil na Jorginho, který ho zablokoval. Další šanci dostal později, ale před brankářem překopl.

Porto se prosadilo až v nastaveném čase. Střídající Taremi se zasloužil o jedinou branku zápasu, na další gól už nezbyl čas.

Chelsea postoupila do semifinále poprvé od roku 2014, Porto vypadlo ve čtvrtfinále již počtvrté za sebou.

Autor: Raina Tomanová



Související články