NBA: Basketbalisté Utahu potvrdili v zápase proti Oklahomě roli favorita

od Raina Tomanová
2 minuty čtení
Clippers
Zdroj: Profimedia

Basketbalisté Utahu si díky výhře nad Oklahomou upevnili pozici lídra NBA, když zvítězili v poměru 106:96. Připsali si tak sedmou výhru z posledních deseti utkání. Bogdanovič přispěl k vítězství 23 body a Mitchel si připsal 22 bodů.

Týmu Oklahomy sice svými 42 body přispěl Luguentz Dort, ale na výhru to přesto nestačilo. Dort ale zaznamenal nejlepší střelecký výkon v kariéře i díky sedmi trojkám. V dalším zápase Los Angeles zvítězilo 126:115 proti Indianě, kde se 36 bodů za LA Clippers připsal Paul George.

Jazz smazali manko 17 bodů a sami se dostali do pětadvacetibodového náskoku

V zápase Jazz proti Oklahomě se výrazně prosadili Georges Niang, který si připsal 18 bodů a 10 doskoků, Mike Conley s 15 body a 14 asistencemi a Rudy Gobert kromě 13 bodů a 14 doskoků dokázal sedm střel zblokovat. Oklahoma City má na kontě deset proher z posledních 11 zápasů a vůbec se jí nedaří.

Clippers se po vítězství nad Indianou dostali na třetí pozici Západní konference. Aktuálně ztrácejí jeden a půl zápasu na druhý Phoenix a tři a půl na vedoucí Utah.

Paul George, hráč Los Angeles Clippers, nastřílel přes 30 bodů již počtvrté v řadě, přidal sedm doskoků a osm finálních přihrávek. George ocenil podle serveru iRozhlas i jeho trenér Tyronn Lue: „Paul hraje tak, jak mu dovolí obrana soupeře. Volí správné akce, dobře přihrává spoluhráčům,“ citují jej České noviny.

Ačkoliv tým  do hry nastoupil bez zraněného Kawhiho Leonarda, kterého trápí pravé chodidlo, Clippers dokázali zvítězit již pošesté za sebou.

Tým Phoenixu přehrál Miami především díky Deandremu Aytonovi, který k výhře přispěl 19 body a 13 doskoky. Heat trefili jen 38 % střel, jejich tahounem byl Jimmy Butler, který se připsal 18 bodů a 8 asistencí. 15 bodů pak přidal Duncan Robinson.

Brooklyn vyhrál jasným výsledkem 127:97 nad Minnesotou a musel se spolehnout na Kevina Duranta, který nasbíral 31 bodů. Zvítězili také Los Angeles, kteří přehráli Charlotte 101:93.

Autor: Raina Tomanová



Související články