NHL: Za Toronto si debut odbyl Rittich, skórovali Krejčí i Gudas

od Raina Tomanová
2 minuty čtení
hokej toronto
Zdroj: Profimedia

Obránce Radko Gudas skóroval v NHL po více než roce a pomohl svou trefou hokejistům Floridy na ledě Dallasu k výhře 3:2 v prodloužení. David Krejčí se trefil potřetí v sezoně a jeho branka pomohla k výhře Bostonu nad Buffalem 3:2. 

Zápas ale dospěl až do samostatných nájezdů. David Rittich poprvé chytal za Toronto, vykryl 25 střel, i tak ale jeho tým prohrál 2:3 s Calgary v prodloužení.

New York Rangers uspěli také díky českému hokejistovi, Chytil si připsal asistenci

Chytil si připsal asistenci, když nahrával Panarinovi, který zvyšoval ve 48. minutě na 2:0. Ruský útočník touto střelou překonal klubový rekord v počtu bodů v úvodních sto zápasech za Rangers.

Gudas přišel do týmu Floridy z Washingtonu. V jeho dresu dal poslední branky 7. ledna loňského roku. Tento hráč je v soutěži na druhém místě v počtu naražení. Svůj gólový půst ukončil zvláštním způsobem, a tým dostal do vedení 2:1 ve 23. minutě. Vystřelil totiž od modré čáry, puk trefil hokejku Rhetta Gardnera a obloukem zapadl do branky.

„Měl jsem trochu štěstí, ale mám radost, že jsem se konečně trefil. Bylo super sledovat, jakou radost mají i moji spoluhráči,“ usmíval se po zápase Gudas, jak píší České noviny.

Dallas ve třetí části srovnal, ale v prodloužení rozhodl o výhře Panthers Frank Vatrano. „Potřebovali jsme to, předchozí tři zápasy jsme prohráli, a to není příjemné. Teď jsme konečně udělali krok správným směrem,“ doplnil Gudas.

Proti Calgary v brance nastoupil v premiéře David Rittich, kterého Calgary vyměnilo s Torontem před několika dny.

Překonali ho už v páté minutě, kdy se trefil Välimäki do odkryté branky. Český brankář inkasoval znovu hned na začátku druhé třetiny, Lindholm jej po skvělé souhře překonal.

Toronto vyrovnalo i podruhé, ale v prodloužení v čase 60:36 bod navíc pro svůj tým zařídil Gaudreau, který Ritticha oblafnul. „Nájezdy jsme před uzávěrkou zápasů trénovali. Několikrát jsem Ritticha překonal, takže jsem si na něj věřil,“ řekl po zápase Gaudreau.

Rittich měl nejlepší zákrok na konci druhé třetiny

Za stavu 1:2 musel český brankář zneškodnit únik Ryana. Trenér Toronta Sheldon Keefe po zápase řekl: „Jsem si vědomý, že to pro něj byl obtížný zápas. Ale zvládl ho. V bráně vypadal výborně, sebevědomě a několikrát nás podržel. Byl to podle mě dobrý debut.“

Krejčího lajna vstřelila v základní hrací době oba góly Bostonu. Český útočník vyrovnal ve 14. minutě z dorážky na 1:1 a v úvodu druhé části otočil Smith. Prodloužení si Buffalo vynutilo díky trefě Rasmuse Dahlina a také v něm skórovalo.

Branka ale nebyla pro vysokou hůl uznaná. Bod navíc získali Bruins až v nájezdech, které proměnili Coyle a DeBrusk.

David Pastrňák vyšel naprázdno již počtvrté za sebou. Daniel Vladař inkasoval v minulém zápase osm gólů, a sledoval tak zápas pouze ze střídačky.

Autor: Raina Tomanová



Související články