NBA: Bulls zažili další prohru, Satoranský si připsal pouze dva body

od Raina Tomanová
2 minuty čtení
NBA basket
Zdroj: Profimedia

Basketbalisté Chicaga prohráli pondělí utkání NBA s Memphisem 90:101 a teď se budou muset soustředit spíše na udržení poslední postupové pozice do předkola play-off. Tahle prohra totiž byla již třetí v řadě a Chicago teď na posun pořadím vpřed nemyslí.

Satoranský navíc nebyl ve formě. Český rozehrávač za 22 minut hry proměnil pouze jeden pokus z pěti a připsal si dva body, dvě asistence a doskok. Zaznamenal ale také tři ztráty. Bulls jsou na desátém místě Východní konference.

Chicago zaostává o tři body za Indianou

Nedávná německá posila a autor 18 bodů Daniel Theis konstatoval: „V každém zápase máme jednu činnost, která se nám vůbec nedaří. Jednou jsou to ztráty, podruhé nedokážeme být agresivní. Dnes to byly trojky. Musíme se více semknout, začít už od obrany a proměňovat střely. Jedině pak můžeme vyhrávat,“ cituje Theise server České noviny.

Bulls totiž proměnili pouze pět trojek z celkových 31 pokusů. Proti soupeři to byla dohrávka z ledna, zápas se tenkrát nekonal kvůli koronaviru. Nejlepším střelcem s 21 body se stal LaVine.

Až do třetí čtvrtiny byl zápas vyrovnaný. Hostům ale nevyšel závěr a koncovku prohráli 6:18. Domácím lídrem byl Valančiunas s 26 body, deset jich zapsal v poslední čtvrtině. Připsal si také 14 doskoků.

Nový rekord klubu Golden State v počtu bodů

Stephen Curry při výhře Golden State nad Denverem 116:107 nasázel soupeři 53 bodů, a stal se tak historicky nejlepším střelcem klubu. V dresu Warriors má na kontě 17 818 bodů.

Překonal tím legendárního Wilta Chamberlaina, který jich má 17 783. Podle Curryho slov je šílené blížit se jeho rekordům, nebo je dokonce překonat.

V letošní sezoně už překonal padesátibodovou hranici potřetí a povedlo se mu to již ve druhé sezoně v kariéře. To se zatím povedlo jen Michaelu Jordanovi, Kobemu Bryantovi a Jamesi Hardenovi.

Curry proměnil 15 z 16 trestných hodů a pomohl si k rekordu také deseti trojkami. Druhou porážku Denveru nedokázal odvrátit ani Nikola Jokiš, který nasbíral za celý zápas 27 bodů, 12 doskoků a osm asistencí.

Russel Westbrook má na kontě již 23 triple double a v dresu Washingtonu ho zaznamenal již popáté za sebou. Nashromáždil 25 bodů a 14 doskoků i asistencí.

Autor: Raina Tomanová



Související články