Federer se nezúčastní generálky na antuce v Římě. Favoritem je Nadal

od Raina Tomanová
2 minuty čtení
Roger Federer
Zdroj: Steven Hodel / Shutterstock.com

Tenista Roger Federer nebude hrát na turnaji Masters v Římě, který je naplánovaný jako generálka na Roland Garros od 9. května. Švýcarský šampion se na antuku vrátí po dvouleté pauze již o týden dříve v Madridu, následný turnaj na oranžovém povrchu ale vynechá. Grandslam začne ve Francii kvůli koronavirovým opatřením až 30. května.

Tenista je dvacetinásobný grandslamový šampion a jako jediný z nejlepších 45 hráčů světového žebříčku bude na tomto turnaji chybět.

Nadal favoritem

Hlavním favoritem je antukový král Rafael Nadal. Ten v Římě získal devět titulů, v pavouku nechybí také světová jednička a obhájce trofeje Novak Djoković.

Federer na kurty nastoupil začátkem března po třináctiměsíční pauze. Trápilo ho koleno a musel absolvovat dvě operace. Představit se na turnaji v Dauhá, ale byl vyřazen ve čtvrtfinále.

Tam to ho porazil pozdější vítěz Nikoloz Basilašvili. Po této prohře se rozhodl vynechat další turnaje a soustředit se pouze na trénink.

rafael nadal

Zdroj: Profimedia

Federer se možná stáhl kvůli tomu, co řekl otec Djokoviče

Na kurtu se Federer a Djoković bijí o stále nové rekordy, oba musí čelit mediálním výpadům. Často se stávají obětmi novinářů, kterým podle otce Djokoviće asi nepadli do noty a obtěžují je.

Djokoviće na posledním odehraném turnaji fanoušci i odborníci obviňovali z falešného zranění. „Novináři ho pořád pomlouvají, šíří o něm nechutnosti, až je to neuvěřitelné,“ rozčiloval se šedesátiletý Srdjan Djoković.

Nezůstalo to jen u toho. Otec nejlepšího tenisty světa si rýpl i do Federera, když vytáhl na povrch 15 let starou historku. Podle ní měl jeho syna napadnout.

Tehdy bylo Novakovi 18 nebo 19 let a Federer na něj měl zaútočit. Cítil, že přichází někdo, kdo by ho mohl porazit. Srb na druhou stranu uznává Federerovy kvality, podle něj je to skvělý tenista.

Djoković se také připravuje na novou antukovou sezonu, kde se budou tito soupeři pravidelně potkávat. Mezitím, co byl Federer zraněný, Novak překonal jeho rekord v počtu týdnů na světovém vrcholu.

Autor: Raina Tomanová



Související články