Fotbalisté Sparty prohráli v lize s Bohemians. Poprvé od roku 2001

od Nikola Jaroschová
2 minuty čtení
bohemians
Zdroj: MICHAL SVÁČEK / MAFRA / Profimedia

Sparťané v 17. ligovém kole doma prohráli v malém derby s Bohemians 1905 0:1. Na tom byl asi nebylo nic zvláštního, kdyby se nejednalo o první prohru s tímto týmem od roku 2001. Pro Klokany je to první vítězství po dlouhých dvaceti letech a rozhodl o něm ve 13. minutě Tomáš Necid.

V 58. minutě navíc neproměnil penaltu hostující Vladislav Ljovin. Sparta v lize prohrála po šesti zápasech, zůstala v tabulce třetí a její ztráta na první Slavii může narůst až na 12 bodů.

Bohemians vyhráli po čtyřech kolech, v lize na Letné zvítězili poprvé od roku 1996

Trenér Bohemians Luděk Klusáček na tiskové konferenci řekl: „Vnímal jsem tu sérii, která byla velmi dlouhá. Jsme v situaci, kdy body nutně potřebujeme, z tohoto pohledu přišlo vítězství v pravý čas. Že je to s takovým soupeřem a po takové sérii, je dvojnásobně potěšující.“

Do sestavy Sparty se vrátil Ladislav Krejčí mladší, který dostal čtyřzápasový disciplinární trest za faul loktem na hráče Pardubic Solila.

Oba týmy nastoupily bez svých obvyklých kapitánů. Sparťan Dočkal začínal na lavičce, na druhé straně chyběl Jindřišek. Jako první v 11. minutě zahrozili hosté, ale Nita zastavil hlavičku Necida.

O dvě minuty už ale na zakončení bývalého slávisty nestačil. Květ dostal míč před branku, Necid špičkou kopačky dosáhl na míč dřív než gólman a poslal ho do sítě. „Gól mi velmi chutnal. Je to pro nás velmi důležité vítězství. Podali jsme skvělý týmový výkon, makali jsme,“ řekl Necid po zápase.

Do druhé poloviny nastoupil Ladislav Krejčí starší

Klokani se dostali do nebezpečné příležitosti, Vondra na malém vápně promáchl přihrávku od Hronka. Letenští prověřili poprvé brankáře Le Gianga až po půl hodině hry, ale Karlsson neuspěl ani střelou z hranice šestnáctky, ani hlavou.

Do druhého poločasu místo Hanouska nastoupil Krejčí starší. Jeho mladší jmenovec v 50. minutě napálil pouze tyč. Na opačné straně zakončil střelou Vondra, ale byl zablokovaný Vindheimem.

Sudí Hrubeš nařídil penaltu, která platila i po konzultaci s videorozhodčím. Stalo se tak po akci Vaníčka s Necidem, který zamířil vedle a přepadl přes brankáře Nitu. K pokutovému kopu se postavil Ljovin, ale Nita jeho pokus vytěsnil.

Sparta doma prohrála třetí zápas z celkových devíti. Bohemians venku zvítězili v nejvyšší soutěži po devíti utkáních a poprvé od loňského června.

Autor: Raina Tomanová



Související články