Fotbalová Slavia si stanovila několik cílů. Ligový hattrick je na dosah

od Raina Tomanová
2 minuty čtení
Slavia Praha fotbal
Zdroj: Ota Bartovský / MAFRA / Profimedia

Mistrovský hattrick mají skoro v kapse. Od třetího titulu v řadě dělí slávisty jen dva body. Navíc mají vylepšený rekord české ligy v počtu zápasů bez porážky.

„Po vypadnutí s Arsenalem jsme si dali pět cílů, kterých chceme dosáhnout. Zisk titulu je tím nejbližším,“ svěřil se v pozápasovém rozhovoru trenér Jindřich Trpišovský po domácím utkání proti Zlínu. Jeho tým je, jak říká, nenasytný.

Zisk dalšího titulu je velmi blízko

Obhajoba titulu bude hotová, pokud slávisté získají ještě dva body. To mohou splnit už v nedělním zápase, pokud by sešívaní vyhráli. „Máme před sebou ještě šest kol a je příjemné mít titul tak blízko už teď. Je to komfortní situace, která nám dává možnost sahat do sestavy, ve které se mohou objevit hráči, kteří nebudou pod tlakem,“ řekl Trpišovský.

První mečbol mají už v neděli na hřišti Bohemians. „Chceme titul co nejdříve, abychom měli klid, ale zápasy na Bohemce nám moc nevyhovují,“ přiznal trenér Slavie, pro kterého nejsou klokani oblíbeným soupeřem.

„Prohrát tam ale nechceme, to je jasné. Historický rekord v neporazitelnosti jsme zatím vyrovnali. Je něco jiného se o takový počin dělit s někým jiným, než ho mít jen pro sebe. Podobná šance už se nemusí vyskytnout.“

Trpišovský tak poukazuje na to, že Slavia vyrovnala rekord v počtu neprohraných zápasů, který od 40. let držela Sparta. Je to pro sešívané druhý cíl, který chtějí splnit.

Tento úkol si dali hned po vyřazení z Evropské ligy. A ty zbývající? „Cílů máme hodně a byla by škoda nevyužít takových příležitostí, když jsou na dosah ruky.“

Musíme hrát za tým, individuální ceny jsou jen třešničkou na dortu, tvrdí kouč Trpišovský

„V první řadě jde o týmové cíle. Když se ale objeví úspěch individuální, jako byla střelecká koruna loni pro Petara Musu, bude to jako odměna.

Všechno to ale je o momentální sportovní formě, zdraví nebo covidu. A také o vědomí, že týmové cíle jsou pro nás na prvním místě. Doufám, že nebudeme střílet na bránu z pětatřiceti metrů, jen aby někdo získal individuální cenu,“ řekl Trpišovský to, co opakuje také svým svěřencům.

Jako další cíl může být tažení ligou bez prohry až do konce soutěže nebo vítězství v domácím poháru. Nechme se překvapit, co všechno ještě pražská Slavia v české lize dokáže.

Autor: Raina Tomanová



Související články