Glen Kamara promluvil o incidentu s Kúdelou. Kdyby mohl vrátit čas, odešel by ze hřiště

od Raina Tomanová
2 minuty čtení
evropska liga slavia
Zdroj: Profimedia

Finský hráč tmavé pleti Glen Kamara promluvil o nedávném incidentu, který se odehrál po utkání skotských Glasgow Rangers proti pražské Slavii. Během zápasu měl stoper Ondřej Kúdela rasisticky urazit právě Kamaru. Ten, pokud by mohl vrátit čas, by odešel ze hřiště.

Kamara pro britskou televizi ITV prozradil, že na počátku celé akce byl slávistický hráč, který měl po jednom faulu křičet na rozhodčího. Chtěl po něm, aby hráče Rangers vyloučil. „Přitom na mě křičel ,drž hubu’,“ řekla Kamara a dodal, že se tomu měl dokonce zasmát další slávista, záložník Lukáš Provod.

Kamara křičel na Kúdelu, že je rasista

Kúdela k němu měl přijít a rasisticky ho urazit. „Řekl mi, že jsem opice, zku*vená opice a že to vím.“ On sám poté na stopera Slavie Praha křičel se slovy, že je rasista. Kúdelův údajný rasismus měl slyšet i jeho spoluhráč Connor Goldson.

Podle slov finského hráče Kamary v sobě cítil naštvanost, rozrušenost a také ponížení. „Celá moje rodina, přátelé nebo ostatní lidé, kteří to sledovali – já se cítil jako malý kluk,“ řekl Kamara. Kúdelovi navíc spletl jméno, protože o něm mluvil jako o „Olegovi Kudelovi“.

Ondrej Kudela

Zdroj: Profimedia

Kamara také prozradil, že pokud by mohl vrátit čas, tak by po Kúdelových urážkách odešel ze hřiště, místo aby na něj křičel také.

„Trenér se snažil mě ze hřiště dostat, ale byl jsem tak uzavřený do sebe, že jsem nikoho neslyšel a vlastně jsem ani nechtěl.“

Pražský klub i samotný Kúdela rasismus odmítají

Kúdela i Slavia popírají, že by kdy vůbec k rasistickým urážkám došlo. Stoper nepopírá, že mluvil vulgárně, ale místo opice měl Kamarovi říci „s*áč“.

Kamaru následně podpořilo spoustu hráčů po celém světě. Jeho spoluhráči z finské reprezentace si na týmový sraz vzali trička s nápisem, který vyjadřoval Kamarovi podporu.

Za hráče Glasgow Rangers se postavil i Alexander Lacazette z anglického Arsenalu. S londýnským klubem odehraje Slavia čtvrtfinále Evropské ligy, první zápas sehrají týmy již dnes, tedy ve čtvrtek 8. dubna.

Kúdela ale se svým týmem neodletěl, dostal stopku a navíc ho trápí horečky po zákroku loktem do nosu. Zranění si přivodil v zápase českého národního týmu proti Walesu, kdy ho fauloval Gareth Bale.

Autor: Raina Tomanová



Související články