NHL: Čechům se dařilo. Prosadili se Voráček, Faksa nebo Kubalík. Mrázek přispěl svým výkonem k výhře

od Raina Tomanová
2 minuty čtení
Jakub Voracek
Zdroj: MICHAL SVÁČEK / MAFRA / Profimedia

V úterním programu NHL se gólově prosadili Voráček, Zacha, Faksa i Kubalík. Z výhry svého týmu se ale může radovat pouze poslední z nich. Chicago zdolalo Dallas poměrem 4:2.

Zacha a Voráček k brance přidali také asistence, ale ani dvoubodový zápis nestačil na výhru. New Jersey nestačilo na Buffalo 3:5 a Philadephia podlehla Bostonu také o dvě branky 2:4.

V divokém zápase mezi Rangers a Pittsburghem si dvě asistence připsal Filip Chytil, druhou výhru po návratu do branky Caroliny si připsal Petr Mrázek.

Bodově se prosadil také David Pastrňák

V brance Washingtonu neodvrátil prohru 0:1 Vítek Vaněček, jehož tým prohrál s New York Islanders.

Pastrňák v 18. minutě v přesilovce vymyslel přihrávku na Patrice Bergerona, ten poslal Boston do vedení 2:0. Byl to jeho druhý gól v zápase. Philadelphia ale ve druhé třetině dokázala vyrovnat a velký podíl na tom měl Voráček. Ten nejdříve potrestal chybu českého obránce Jakuba Zbořila, kterého obral o puk Konecny.

Radek Faksa

Zdroj: Profimedia

O dvě a půl minuty později si připravil přihrávku pro Shaynea Gostibeherea. O vítězství ve vlastním oslabení rozhodl Brad Marchand. Tento kanadský útočník zakončil přečíslení střelou mezi nohy brankáře Cartera Harta, který se jen ohlížel za sebe.

Prázdnou branku Flyers trefil dvacet tři vteřin před koncem zápasu Bergeron, který si v zápase připsal hattrick.

Chicago se dostalo do dvoubrankového vedení

V zápase proti Dallasu se dařilo více Chicagu, ve 30. minutě už nad soupeřem vedlo 2:0. Druhou branku dál po skvěle sehraném úniku dvou hráčů proti jednomu Kubalík.

Plzeňský odchovanec tak využil přihrávku od Vinnieho Hinostrozy a přesnou střelou překonal brankáře Jakea Oettingera.

Ve třetí části Dallas ještě vykřesal naději na srovnání. Radek Faksa si před brankou našel odražený puk a svou pátou brankou v letošní sezoně snížil na rozdíl jediné branky 2:3.

„Výkon z třetí třetiny musíme přenést do dalších zápasů. Řekl bych, že jsme hráli opravdu dobře. Pokud vydržíme hrát v takovém tempu 60 minut, budeme mít opravdu velkou šanci vyhrát,“ citoval Faksu server Sport.cz

Více toho Dallas už nestihl, výhru Chicaga pečetil do prázdné branky Patrick Kane, kterému asistoval David Kämpf.

Autor: Raina Tomanová



Související články