V dohrávce 23. kola první fotbalové ligy se na hřišti Olomouce představí Slovácko

od Raina Tomanová
2 minuty čtení
Slovacko Olomouc
Stanislav Heloňa / MAFRA / Profimedia

Slovácko je momentálně v nejlepší formě, zažívá historicky nejlepší sezonu a může si upevnit třetí místo v tabulce. Olomouc naproti tomu prohrála tři z posledních čtyř zápasů nejvyšší fotbalové ligy.

Tým z Uherského Hradiště bude usilovat o sedmé vítězství na venkovním hřišti v lize za sebou. Zápas se měl původně odehrát již 14. března, ale tým Slovácka byl v karanténě kvůli možné nákaze koronavirem a duel musel být odložen. Navíc má Slovácko ještě jeden zápas k dobru.

Slovácko naplno bodovalo v pěti z posledních šesti odehraných kol

Svěřenci trenéra Martina Svědíka vyhráli po návratu z karantény oba duely a připsali si pět tříbodových výher ze šesti zápasů. Na venkovních hřištích drží rekordní šestizápasovou šňůru vítězství.

Naopak Olomouc podlehla Pardubicím 0:1 a i s touto prohrou to byl třetí bezbodový zápas z posledních čtyř kol. Trenér Slovácka říká: „Čeká nás náročný závěr jara, a nesoudím tak jen podle soupeřů. Olomouc prohrála s Pardubicemi, o to více se bude snažit o výhru nad námi. Říká se, že dvakrát za sebou doma se nevyhrává ani neprohrává.“

Olomouc Slovacko

Stanislav Heloňa / MAFRA / Profimedia

Olomouci bude chybět Houska, ale také má sílu v obraně, skvělá je ve standardkách. K zápasu tedy musí Slovácko přistoupit zodpovědně, stejně jako to udělalo ve druhém poločase v Opavě.

Olomouc musí zabrat, zatím je na devátém místě v tabulce

Trenér Olomouce Radoslav Látal uvedl, že domácí zápasy se musí zvládat. „S Pardubicemi se nám to nepovedlo a hodně jsem se na hráče zlobil. Chyběl pohyb, hráči nevyhrávali souboje. Takový přístup by se nám proti Slovácku rozhodně nevyplatil, protože klub má velmi kvalitní tým.“

„Abychom proti nim získali body, musíme se hodně zlepšit,“ dodal nakonec. Poslední tři vzájemné zápasy v nejvyšší soutěži skončily remízou, a dvakrát za sebou dokonce bez branek.

Slovácko dokázalo vyhrát pouze jeden z posledních sedmi duelů s Olomoucí a na Hané se mu povedlo vyhrát pouze v květnu 2011.

I tento zápas se bohužel kvůli opatřením proti koronaviru odehraje bez fanoušků. Výkop je naplánovaný na úterý v 16:30.

Navíc během zápasu může hráče překvapit sněžení, které meteorologové předpovídají. Pomohou některému z týmu ztížené podmínky k vítězství?

Autor: Raina Tomanová



Související články