NHL: Mrázek si připsal další výhru, k vítězství Chicaga přispěl gólem Kubalík

od Raina Tomanová
3 minuty čtení
Dominik Kubalik
Zdroj: Profimedia

V úterním programu hokejové NHL se gólově prosadili čtyři čeští hokejisté – Jakub Voráček, Pavel Zacha, Radek Faksa a Dominik Kubalík. Z výhry se ale radoval pouze poslední jmenovaný – Chicago zdolalo Dallas 4:2.

Zacha s Voráčkem ještě k brance přidali asistenci, ale ani jejich dvoubodový zápis do statistik nestačil na výhru. New Jersey nezvládlo zápas s Buffalem a prohrálo 3:5 a Philadelphia prohrála s Bostonem 2:4.

Jednu přihrávku si připsal David Pastrňák

Dvě asistence si připsal Filip Chytil v divokém zápase Rangers s Pittsburghem. Na jednom gólu se podílel Radim Zohorna, který se vrátil do sestavy Penguins. Druhou výhru po svém návratu do branky si připsal Petr Mrázek, jehož Carolina porazila Floridu 5:2.

Vítek Vaněček se postavil do branky Washingtonu, ale těsnou prohru 0:1 neodvrátil. Pastrňák v osmnácté minutě během přesilové hry poslal přihrávku na Patrice Bergerona a ten poslal Boston do vedení 2:0.

První branka v zápase byla jeho jubilejním 900. bodem v NHL. Kapitán Bruins se přidal mezi další tři hráče v historii klubu, kteří dosáhli této mety.

Philadelphia ve druhé části srovnala krok a velký podíl měl Jakub Voráček. Nejdříve potrestal zaváhání Jakuba Zbořila a o pár minut později připravil gólovou trefu pro Shaynea Gostisbeherea.

Boston zvítězil díky brance v oslabení

O vítězství Bostonu rozhodl v polovině třetí části Brad Marchand. Zakončil přesně mezi nohy brankáře Cartera Harta a získal tak 48. bod v početní nevýhodě. Skóre uzavřel Bergeron, který třetí trefou do branky Flyers zkompletoval hattrick.

Debut v NHL si odbyl brankář Bruins Jeremy Swayman. Dvaadvacetiletý Američan dostal přednost před Danielem Vladařem, který naskočil do zápasu v pondělí. Tito dva gólmani dostali příležitost kvůli zdravotním problémům obou brankářských jedniček.

Tuuka Rask má problémy v horní části těla a Jaroslav Halák se léčí s koronavirem. Swayman předvedl skvělý výkon, soupeři dovolil pouze dvě branky z celkových 42 střel a byl vyhlášený druhou hvězdou zápasu.

Petr Mrazek

Zdroj: Profimedia

Bergeron se k nováčkovi vyjádřil slovy: „Celý zápas bojoval a svým výkonem nám dal šanci utkání vyhrát. Výborný výkon předvedl hlavně ve druhé třetině. V šatně před zápasem vypadal vyrovnaně a svůj klid přenesl také na hřiště,“ citují hráče České noviny.

Dallas dokázal zdramatizovat zápas s Chicagem

Chicago vstoupilo do zápasu lépe a v polovině utkání se dostalo do dvoubrankového vedení. Ve druhé části ještě padla jedna branka z hole Alexe DeBrincata a zdálo se, že je o vítězi rozhodnuto. Dallas ale ještě nic nevzdal a kontaktní gól vstřelil Faksa, který si našel odražený puk.

Výhru Blackhawks ale zpečetil Patrick Kane, který neměl problém puk dostat do prázdné branky. Faksa po zápase řekl, že poslední třetina byla velmi dobrá, a pokud tým vydrží hrát takovým tempem šedesát minut, bude mít velkou šanci vyhrát.

New Jersey prohrálo na domácí ledě proti Buffalu 3:5. Zacha tak sice oslavil své narozeniny gólem a jednou asistencí, ale nakonec se z výhry radovat nemohl. Jeho tým čeká na vítězství už čtyři zápasy.

New York porazil Pittsburgh 8:4 a bylo to jeho třetí vítězství z posledních čtyř zápasů. Na páté a osmé brance Rangers se podílel Chytil svými asistencemi. Radim Zohorna si připsal druhý kanadský bod, když přihrával Brianu Dumoulinovi.

Mrázek předvedl 40 zákroků a inkasoval jen dvakrát. Vyhrál tak i druhý zápas po návratu na led po operaci palce. Na třetím gólu Caroliny se podílel obránce Radko Gudas, který chtěl vyhodit puk od brankové čáry, ale trefil jen dojíždějícího spoluhráče, od kterého se puk odrazil do branky.

Autor: Raina Tomanová



Související články