Golfistka Klára Spilková svůj první letošní turnaj začala dobře. Po něm se vrátí do Česka

od Raina Tomanová
< 1 minuta čtení
Klara Spilkova
Zdroj: Profimedia

Česká golfistka ve čtvrtek na Havaji zahrála tři rány pod par a nyní je na děleném 27. místě. Je to její první letošní turnaj na okruhu LPGA. Turnaj začal již ve středu.

Ve vedoucí pozici jsou Američanka Brittany Altomareová a Yuka Sasová z Filipín. Obě mají skóre -8. Čtvrtá hráčka světa, golfistka Nelly Kordová z USA je na děleném třetím místě se skóre -7.

Klára Spilková bojuje o dobré umístění v turnaji Lotte Championship

Elitní okruh LPGA od ledna uspořádal již pět turnajů, ale Spilková se do žádného z nich nedostala. Dvakrát neuspěla v kvalifikaci a do dalších se nedostala kvůli aktuálnímu statusu.

Jak ale uvedla ČTK, Spilková je vděčná za to, že může někde hrát, a bere situaci takovou, jaká je. Rodačka z Prahy mohla úvodní den zakončit bez chyby.

Na hřišti v Kapolei Golf Clubu, který se nachází na ostrově Oahu, zahrála čtyři birdie na jamkách čtyři, osm, deset a poslední na sedmáctce.

Bogey si zapsala na poslední čtyřparové osmnáctce. Dosud měla šestadvacetiletá Spilková na kontě jen menší odehrané série. Turnajem na Havaji se poprvé v letošním roce dostala do startovního pole tohoto okruhu.

Havajský turnaj byl kvůli koronaviru loni odložen, v předloňském roce na něm česká golfistka uhrála dělené 32. místo.

Před letošní sezonou změnila Spilková téměř veškerou výbavu

Zkouší nová dřeva, má nový drive a změnila také typ holí. Na Havaji ji doprovod dělá caddie Michael Mikolajczak, který má s LPGA zkušenosti. Po absolvování turnaje se Spilková vrátí do Česka, kde nebyla asi pět měsíců.

„Těším se, jak načerpán nové síly a poté se vrátím do USA v dobré náladě,“ prozradila pro ČTK Spilková. Měla by si zahrát na Pure Silk Championship od 20. května.

Další program není naplánovaný, ale mladá golfová profesionálka doufá, že nepřijde o kvalifikaci na letní olympiádu v Tokiu.

Autor: Raina Tomanová



Související články