Slavia se musí v úvodním čtvrtfinále Evropské ligy obejít bez obránce Kúdely

od Raina Tomanová
2 minuty čtení
evropska liga slavia
Zdroj: Profimedia

Fotbalisté Slavie Praha odcestují ke čtvrtečnímu úvodnímu čtvrtfinále Evropské ligy bez obránce Ondřeje Kúdely. Tento zadák má zdravotní problémy, bere antibiotika a na hřišti Arsenalu v Londýně tak nebude k dispozici.

Kúdelovi začaly potíže již minulý týden, kdy musel po návratu z reprezentace vynechat nedělní ligový zápas, který se odehrál v Brně. Zkušený hráč utrpěl v utkání ve Walesu zhmožděninu nosu, kterou mu přivodil v závěru utkání kapitán Walesu Gareth Bale. Ten ho udeřil loktem.

Kúdela čelí obvinění z rasistické urážky

Mluvčí Slavie Michal Býček pro ČT sport řekl, že u Kúdely platí stejný zdravotní stav jako při utkání v Brně. „Má antibiotika a s týmem neabsolvoval program ani UEFA testy na koronavirus. Bohužel, na Arsenalu týmu nepomůže.“

Slavie jeho účast v Londýně zvažovala také z bezpečnostních důvodů. Zkušený obránce byl v březnové odvetě semifinále v Glasgow nařčen záložníkem Rangers Kamarou z rasistické urážky, ale Kúdela, stejně jako klub, toto obvinění důrazně odmítá.

Kamara po utkání, ve kterém zvítězil pražský klub 2:0, českého hráče v tunelu do kabin fyzicky napadl. Podle slávistických hráčů je incident zanesen ve zprávě delegáta UEFA. Událostmi se zabývá právě asociace společně se skotskou policií.

ondrej kudela

Zdroj: Profimedia

Kauzu bude nyní řešit disciplinární komise, protože v pondělí vypršel termín inspektorovi UEFA na vypracování zprávy. Slavia odletí k zápasu dva dny před výkopem.

Nebylo jisté, jestli s nÍ odletí také brankář Ondřej Kolář, který utrpěl zranění v průběhu zápasu v Glasgow.

Útočník Rangers Kemar Roofe mu způsobil zlomeninu v obličeji, když ho nevybíravým způsobem fauloval. Slavia nechala gólmanovi vyrobit masku a helmu a Kolář již naskočil do lehkých tréninků. Nakonec s nimi odcestuje, ale je možné, že do zápasu vůbec nenastoupí.

Slavia odletí bez stopera Simona Deliho

z důvodu nákazy koronavirem bude chybět slávistický stoper Simon Deli. Potvrdil to šéf klubu Jaroslav Tvrdík na sociálních sítích.

Duel mezi Slavií a Arsenalem se odehraje ve čtvrtek v Londýně, úvodní výkop je naplánovaný na devátou hodinu večer, domácí odveta se odehraje o týden později.

Pokud Slavia postoupí do semifinále, vyrovnal by ligový vedoucí klub své maximum na evropské scéně z roku 1996 v Poháru UEFA.

Slavia doufá, že i bez dvou stěžejních hráčů ukáže svoje kvality. Nyní má klub k dispozici pouze jediného klasického stopera Davida Zimu.

Autor: Raina Tomanová



Související články