Hokejisté Třince obhájili mistrovský titul

od Raina Tomanová
2 minuty čtení
trinec titul
Zdroj: Michal Beránek / CNC / Profimedia

Hokejisté Třince dokázali v pátém vzájemném finálovém duelu porazit Liberec 3:0 a potřetí v historii klubu získali mistrovský titul. Oceláři pohár vyhráli podruhé za sebou. V roce 2019 se ve finále také střetli s Bílými Tygry, které nakonec porazili. 

V loňském roce bylo kvůli pandemii koronaviru hokejové play-off ukončeno předčasně. Ministerstvo zdravotnictví pro tento zápas udělilo výjimku a utkání mohla sledovat asi tisícovka fanoušků. Píší o tom České noviny.

Domácí rozhodli v přesilových hrách

První branka padla v polovině zápasu a úspěšným střelcem se stal Jack William Rodewald. Druhý gól přidal v 52. minutě Michael Kovařčík a při power play pečetil výhru domácích Vladimír Dravecký.

Ondřej Kacetl v brance Třince udržel čisté konto pošesté v play-off a podruhé ve finálové sérii. Žádný gól nedostal ani v předchozím zápase, který se odehrál v Liberci.

Do sestavy Bílých Tygrů se po dvouzápasovém trestu vrátil Jelínek, Liberci ale chyběly opory jako Birner, Gríger nebo Hanousek. Oslabení Tygři hned od začátku utkání tahali za kratší konec.

Již po 12 vteřinách hry dostal velkou šanci Doudera, ale brankář byl připravený. Liberecký gólman Kváča se zapotil hned v první minutě hry, kdy na něj protihráči poslali tři střely.

trinec titul

Zdroj: Michal Beránek / CNC / Profimedia

Kacetl si zákrok připsal až po šesti minutách hry, ale během první třetiny na něj nešla žádná střela, která by ohrozila jeho branku. Liberečtí nevyužili ani přesilovou hru.

Pro Rodewalda to byl šestý gól v play off

Početní výhoda ale dostala do vedení domácí Oceláře. Faul Pabišky sice Třinec nepotrestal, ale nedovolený zákrok od Vitáska už domácí využili. Po přihrávce Michaela Špačka otevřel skóre utkání Rodewald, který se v play-off trefil pošesté.

Liberec sice po inkasované brance přidal na důrazu a hráči častěji dohrávali soupeře, ale kýženou branku to nepřineslo. Domácí byli i nadále nebezpeční a hrozili mnohem častěji.

Ve 38. minutě mohl zvýšit Hrehorčák, ale nebyl úspěšný stejně jako Růžička, který se o branku pokusil o chvíli dříve.

Ve 45. minutě trefil třinecký Roman pouze libereckou branku. Domácí druhou branku vstřelili v přesilové hře, kdy potrestali vyloučen Rosandiče.

Jak uvedla ČTK, Bílí Tygři se tři minuty před koncem rozhodli pro hru bez brankáře. Namísto toho, aby ještě zdramatizovali utkání, inkasovali třetí branku. O vítězi duelu i finále hokejové extraligy bylo rozhodnuto.

Autor: Raina Tomanová



Související články