Hokejová Sparta zdolala Motor, Olomouc Brno až v prodloužení

od Nikola Jaroschová
2 minuty čtení
Hokejovi fanousci
Zdroj: Shutterstock

Plzni se aktuálně vůbec nedaří, v zápase 37. kola prohrála již počtvrté v řadě, navíc nedokázala vstřelit ani jeden gól. Padla tak proti Zlínu 2:0. První Sparta si poradila s posledními Budějovicemi 6:2, přitom se Motoru povedlo držet vyrovnaný stav ještě ve druhé části.

Mladá Boleslav si připsala třetí porážku v řadě, v zápase s Hradcem na soupeře nestačila 2:3 po nájezdech. Olomouc uspěla nad Kometou Brno 2:1 v prodloužení.

Pardubický brankář Kantor vychytal nulu proti Vítkovicím

V zápase Pardubic proti Vítkovicím byly k vidění pouze tři branky, ale všechny do vítkovické sítě. Výhrou se Pardubice vyhouply nad Karlovy Vary na sedmé místo. Rozhodl o tom hned první gól z hole Poulíčka, v polovině utkání přidal branku Paulovič a vítězství korunoval Kousal střelou do prázdné branky.

Zajímavý duel, který přinesl nakonec osm branek, byl mezi posledním a prvním týmem tabulky. První dvacetiminutovku dokonce vyhrál Motor, následně se ale Sparta dostala do tempa a srovnala na 2:2.

Ve třetí třetině už přišla na řadu Sparta, která čtyřmi brankami rozstřílela soupeře. To se jí povedlo v rozmezí deseti minut, Budějovice už neměly možnost na góly reagovat a z Prahy odjely s prázdnou.

Nájezdy skončil zápas mezi Hradcem a Boleslaví. I tady se do vedení dostali hosté, kteří náskok ztratili díky gólům Růžičky a Jergla. V nájezdech o bodu navíc rozhodl Smoleňák.

Zlín vstřelil dvě branky v první třetině

Olomouc zvítězila nad brněnským soupeřem až v prodloužení. V 10. minutě se Brno sice dostalo do vedení zásluhou Klepiše, ve 34. minutě přišla střela od Nahodila, která padla do branky. V prodloužení se dostali do postavení dva na jednoho Dujsík s Káňou a bylo rozhodnuto.

Brankář Huf předvedl v zápase proti Plzni 32 úspěšných zákroků, vítězná trefa jde za Řezníčkem. V 18. minutě na něj navázala Kubiš a svou výhrou Zlín odskočil poslednímu Motoru.

V Liberci se dvěma góly prosadil Lenc a přispěl tak k celkové výhře 4:3 nad Karlovými Vary. Při druhé brance projel celou obranou až k brankáři a skóroval. Karlovy Vary se snažily držet krok, srovnat dokázaly ve třetí části. Šest minut před koncem ale rozhodující branku vstřelil Knot.

Autor: Raina Tomanová



Související články