Hráčky Paris Saint-Germain v Lize mistrů žen porazily několikanásobné vítězky z Lyonu

od Raina Tomanová
2 minuty čtení
Zeny fotbal PSG
Zdroj: Profimedia

Ve čtvrtfinále si ženský tým Paris Saint-Germain poradil s týmem Lyonu 2:1 a dostal se osmifinále, kde se postaví ve dvou zápasech proti Barceloně. Lyon má na kontě již sedm titulů, ten osmý už ale nepřidá. V prvním zápase PSG prohrálo s Lyonem jen těsně 0:1 a v odvetném utkání tak potřebovalo vyhrát, aby postoupilo do semifinále.

Lyon dokázal vyhrát pět ročníků za sebou. I v této sezoně měly hráčky velkou formu a šly si tvrdě za dalším titulem.

Díky vítězství PSG ukončilo jednu dominantní dynastii moderního fotbalu

Do druhého zápasu vstoupily fotbalistky PSG špatně, protože hned v páté minutě vstřelila branku Catarina Macario, a tak měl Lyon náskok.

To se změnilo ve 25. minutě, kdy vyrovnala Grace Geyoro. Poslala míč do branky, gólmanka Sarah Bouhaddi už se stihla jen ohlédnout.

Další branka padla v 61. minutě, kdy si vlastní gól dala lyonská hráčka Wendy Renard. Druhý gól PSG hodně nakopl, protože to pro hráčky znamenalo nerozhodný výsledek 2:2 z obou zápasů a ten rozhodl o postupu právě Paris Saint-Germain.

Vypadalo to, že Lyon dojde až do semifinále

Na Lyon se poslední dobou vyvíjel velký tlak a po úvodní brance to vypadalo, že si postup do dalších bojů vybojuje.

Renard si vlastní branku vstřelila hlavou. Hned poté, co se míč ocitl v brance, si několik hráček schovalo tvář do dlaní. Samotný trenér nevěřil tomu, co viděl.

Brankářka PSG Endlerová patří mezi nejlepší ženské gólmanky na světě. V úterý dovedla ženskou reprezentaci Chile na první olympijské hry.

PSG je nyní velkým favoritem na celkové vítězství v Lize mistrů. Cesta je ale ještě dlouhá a před ním jsou těžké zápasy, jak napsala CNN.

V dalších dvou zápasech se PSG potká se současným vedoucím týmem španělské ligy Barcelonou. Katalánské fotbalistky mají náskok 14 bodů před druhým Levante. Letošní sezona je pro ně velmi úspěšná, protože hráčky vyhrály všechny dosavadní zápasy, kterých je 23.

Barcelona pustila do branky pouze čtyři góly, zatímco jich vstřelila 119. I když se samozřejmě neví, kdo Ligu mistrů ženského fotbalu vyhraje, po dlouhých pěti sezonách bude na poháru nové jméno klubu.

Autor: Raina Tomanová



Související články