Hrubec přestoupil do ruského Omsku: Jsem konsternovaný ze zázemí a komfortu

od Nikola Jaroschová
2 minuty čtení
simon hrubec
Zdroj: Profimedia

Takový přestup nečekal ani sám Hrubec. Hokejový brankář přechází z čínského Kunlunu do ruského Omsku. Místo několika tisíc kilometrů, které obě místa dělí, ale cestoval jen půl hodiny taxíkem v Moskvě. Oba týmy zde hrají své domácí zápasy, Avangard kvůli rekonstrukci haly.

Hrubec se pustil do vyprávění v rozhovoru pro iDnes.cz: „Nechci si na Kunlun stěžovat, ale když jsem viděl zázemí Omsku, zůstal jsem stát s otevřenou pusou. Jejich posilovnu jsem točil a videa posílal rodině a svým kamarádům.“

Přestup přišel nečekaně, ale byla to náročná akce

Klub mu byl sympatický už delší dobu, jednoznačně má nejhezčí logo v KHL. Přestup byla rychlá a náročná akce na 48 hodin.

Dva dny nemohl odložit telefon od ucha, nestíhal volat ani rodině. Bylo to hektické, ale nakonec je rád, že dělá rozhovor jako hráč Avangardu.

„Více než tato změna pro mě bylo, když jsem přišel do Kunlunu. V Třinci jsme hráli o titul sedm let a najednou jsem byl v organizaci, která tyto ambice neměla. Vracím se do celku, který má v soutěži vysoké cíle a s tím souvisí vyšší očekávání a také vyšší tlak. Já ale věřím, že jsem připravený,“ dodal Hrubec ke změně klubu.

„Na angažmá v Číně budu vzpomínat v dobrém. Dostal jsem tam šanci, nahlédl jsem do KHL. Přicházel jsem jako jasná dvojka, ale vybudoval jsem si pozici. Posouval jsem svou výkonnost a absolvoval nové tréninky,“ vzpomínal bývalý třinecký gólman.

O své pozici mezi brankáři zatím s trenéry nemluvil

Pohovor s trenéry i kolegy brankáři ho teprve čeká. Byl jejich zájmem překvapen a ví, že jsou na soupisce skvělí gólmani. Je připraven, co se týče rozšíření konkurence.

Hrubec je člověk, který by nechtěl jednou litovat, že něco nezkusil. Vyzkouší si nové věci, postupy, a do Omsku nepřišel s tím, že by si smlouvu vyseděl.

V Omsku bude mít českého spoluhráče Jiřího Sekáče. „Je to skvělá zpráva. Jirka zná klub, výborně ovládá jazyk, a myslím, že to bude dobrý parťák.“ Za Omsk hrál Jaroslav Kameš, se kterým se poznal v Třinci. Organizaci mu vychválil.

Hrubec chce v Omsku odvést dobrou práci, nekouká tak daleko, aby si myslel, že ho trenér posune k možnému startu v NHL. „Nejde mířit na cíl, pokud nevidíte terč,“ dodává.

Autor: Raina Tomanová



Související články