Slavia nedala Spartě šanci. Derby skončilo opět ve prospěch sešívaných

od Šárka Cvrkalová
2 minuty čtení
slavia sparta derby
Zdroj: Michal Beranek / CNC / Profimedia

Nedělní derby pražských „S” opět ukázalo, že Slavia vede domácí ligu oprávněně. Na pražské Letné vstřelila Spartě tři góly. První dva zařídil Abdallah Sima, velký objev posledních týdnů, třetí pak přidal Ondřej Lingr. Opět se ukázalo, že ačkoliv je Sparta schopná porážet ostatní týmy v lize, na Slavii přeci jen ještě nemá. S čímž souhlasil i trenér letenských Václav Kotal.

Jedná se již o 12 vzájemný zápas v řadě, v němž sešívaní neprohráli. Tato série trvá již od března roku 2016.
Důvody, proč tomu tak je, se snažil po zápase najít především trenér Sparty.

Práce s míčem se musí zrychlit

Ten v následném rozhovoru uvedl, že práce letenských s balónem rozhodně neodpovídá současným herním standardům. A to jak těm tuzemským, tak těm evropským.

„Já si myslím, že Slavia byla mnohem pohyblivější v kombinaci. Naše kombinace trvá strašně dlouho a neustále se snažíme hráčům vysvětlovat, že současný fotbal je rychlá kombinace.

Z toho se pak dostanete do střeleckých příležitostí. Naše práce s míčem je stále pomalá,“ řekl trenér.

Ačkoliv to v zápase vypadalo, že Spartu dělí od Slavie v tabulce několik míst, realita je jiná. Sparta je druhá hned za týmem z Edenu a dělí je od sebe pouhých pět bodů. Herně to však vypadá, že je každý tým na úplně jiné úrovni.

Jedná se o klasický nešvar sparťanských fotbalistů. Nedělá jim problém vyhrávat zápasy napříč tabulkou, když však dojde na její špici, tedy Slavii či Plzeň, působí Sparta spíše bezradně.

Změna v týmu není potřeba, jen změna v myšlení

Často se tedy skloňuje otázka, zda je kádr letenských sestaven tak pečlivě a takticky jako ten slávistický. V tom ale trenér Sparty problém nevidí.

„Rychle kombinovat můžou všichni hráči, je to jen otázka v jejich hlavách, aby si uvědomili a dokázali to, co po nich chceme, přenést do praxe. Stále v kabině slyším, že chtějí být úspěšní, tak si to musí uvědomit,“ přemýšlí trenér Václav Kotal.

Autor: Markéta Krejčí



Související články