Jak si hráči Arsenalu poradí na hřišti v Edenu? „Máme obrovskou šanci,“ věří Trpišovský

od Raina Tomanová
2 minuty čtení
trpisovsky
Zdroj: Profimedia

Už dnes se odehraje odvetné utkání Slavie proti Arsenalu. Po skvělé remíze 1:1 pražský klub stále živí naději na postup do semifinále Evropské ligy. K postupu mezi čtyři nejlepší kluby mu stačí i bezbrankový výsledek, ale lepší by rozhodně byla výhra. Podle trenéra Jindřicha Trpišovského se budou muset hráči Slavie zlepšit.

Postupem do dalších bojů by tak klub vyrovnal své maximum na evropské scéně. Předloni ve čtvrtfinále Slavia vypadla s anglickou Chelsea.

Jediná semifinálová účast byla v roce 1966

V Londýně český klub dokázal vyrovnat až v nastaveném čase. Skóre zápasu otevřel v 86. minutě Pépé, vyrovnávací branku za Slavii vstřelil Holeš.

Trpišovský je na Arsenal připraven: „Máme obrovskou šanci toho dosáhnout, pro český fotbal by to bylo skvělé.“

Slávisté jsou ve skvělé formě. V Edenu neprohráli již 31 soutěžních klání po sobě a přemožitele nenašli ani v šesti pohárových zápasech.

„Arsenal ví, že bude muset dát branku. Na české poměry tu máme skvělé hřiště, ale oproti Londýnu ještě máme co dohánět,“ řekl Trpišovský pro České noviny. „Musíme se zlepšit, v prvním zápase jsme měli rezervy. Některé situace potřebují zlepšení, stejně jako individuální výkony. Arsenal nebude opakovat chyby z prvního zápasu, kdy neproměňoval šance.“

Trenér Arsenalu věří, že si domů odvezou výhru

„Tento zápas je pro nás velmi důležitý, nemyslíme na to, že bychom příští sezonu v pohárech vůbec nefigurovali,“ řekl španělský trenér Arsenalu.

Oba týmy ale trápí marodka. Slavia má mimo několik stoperů, do sestavy by se ale měli vrátit Sima a Olayinka. Ondřej Kúdela bude chybět z důvodu trestu za rasistický výrok.

Arsenalu, který je finalistou Ligy mistrů z ročníku 2005/2006, budou v základní sestavě chybět David Luiz a Kieran Tierney. Stále se neví, jestli do utkání nastoupí Pierre-Emerick Aubameyang a Martin Ödegaard.

Po zranění by naopak měli nastoupit Bukayo Saka a Emile Smith Rowe. Zápas se bohužel odehraje bez podpory fanoušků v hledišti. První výkop je naplánovaný na dnešní 21. hodinu.

Autor: Raina Tomanová



Související články