Jaromír Jágr: Musím trénovat a nenabrat zase 120 kilo, s tím se v 50 letech hraje špatně

od Raina Tomanová
2 minuty čtení
Jaromir Jagr
Zdroj: Pavel Mazáč / CNC / Profimedia

Ve čtvrtek Jaromír Jágr dovedl Rytíře Kladno po dvou letech do nejvyšší hokejové ligy. Rozhodnout ale musel až sedmý zápas finále první ligy. V něm Kladno porazilo Jihlavu 5:2. V pozápasovém rozhovoru pro iDnes.cz Jágr potvrdil, že v profesionální kariéře bude pokračovat i nadále a vytyčil si několik cílů na následující období i sezonu.

Už nyní Jágr přemýšlí, co bude dál, protože se do dnešního dne musel rozhodnout o hráčích s opcí. Je odhodlaný postavit nejlepší tým, který bude mít za cíl udržet se v extralize.

Postup svého klubu si užívá

Před dvěma lety Kladno také postoupilo, ale v elitě se neudrželo. Podle Jágra to bylo dané také tím, že nebyl stálý generální partner. Podle jeho slov za stavu 4:0 vymýšlel sestavu pro extraligu, když Jihlava snížila na 4:2, už se zase viděl jen první lize.

„Myslel jsem, že sérii zvládneme lépe, že nebudeme hrát sedm zápasů. Oni nás doma dvakrát překvapili, do té doby jsme doma prohráli jen jednou,“ řekl v rozhovoru legendární hokejista.

Kladno v letošní sezoně bylo výjimkou, ve finále zvítězilo doma. Zlomilo tak pravidlo několika posledních sezon. „Paradoxně nám vyhovovalo širší jihlavské hřiště. Kdybyste mi to řekli před sérií, tak bych tomu nevěřil. Zastávám spíš menší plochy, ale proti Jihlavě jsme s tím měli problém.“

V hledišti navíc mohlo být i několik stovek fanoušků. Jágr by ale raději hrál bez nich, jako to bylo po celou sezonu. „Opravdu si lidi mysleli, že 250 lidí udělá rozdíl, když máme v týmu hráče zvyklé hrát celý život před 20 tisíci lidmi? Jestli ano, tak jsou blázni a nikdy nehráli hokej. Já jsem fanoušky ani nechtěl, je s tím hrozně problémů a zařizování, ale bylo nám řečeno, že to pomůže kultuře i sportu,“ netajil své rozhořčení kladenský hokejista.

Kdybych skončil, odejdou partneři a klub by mohl zaniknout, proto ještě hraju

Jak uvedl, skončit ani nemůže, protože vyprodali Winter Classic. „Musím trénovat, víc se tomu věnovat a nenabrat zase 120 kilo, s tím se v 50 letech hraje špatně. Víte, byl jsem zvyklý, že když chci dát gól, tak ho dám. Odmalička jsem na sobě dřel. A najednou to nejde. Udělám maximum, abych klubu pomohl.“

Velkou roli měl v týmu také Tomáš Plekanec, který si nyní bude užívat dovolenou. Teprve potom budou s Jágrem probírat, co bude dál. Pro Jágra je držet klub nad vodou zodpovědnost, protože jeho otec ho držel dvacet let.

Stadion v Kladně ale čeká rozsáhlá rekonstrukce, která bude trvat půl roku. „Stadion to potřebuje, je v havarijním stavu. Ale bude to náročné, sezonu začneme převážně venku, budeme muset řešit tréninky v okolních městech…

Ještě během rozhovoru Jágrovo jméno vyvolávali fanoušci na stadionu. K tomu jen dodal: „Být v České republice slavný není moc výhodné. Máte pak hodně nepřátel.“

Autor: Raina Tomanová



Související články