Jaromír Jágr se pustil do vlastních fanoušků. Nebýt jej, hokej by už na Kladně dávno nebyl

od Šárka Blahoňovská
2 minuty čtení
jaromir jagr
Zdroj: CNC / Profimedia

Neúspěšné extraligové tažení teď trápí klub Rytíři Kladno včetně Jaromíra Jágra, který hraje v jeho dresu i je jeho vlastníkem. Těžko najít člověka, jenž by pro kladenský hokej dýchal více než on. Jenže ve fanoušcích to při pohledu na tabulku, v níž jejich klub okupuje předposlední místo, začíná vřít. Jágr se proto ozval.

Jaromír Jágr nedává pozápasové rozhovory, ale našel si způsob, jak se vyjádřit k tomu, co teď kladenští fanoušci předvádějí na sociálních sítích.

Prohra s Litvínovem 4:3 už byl zřejmě poslední hřebíček do rakve a kluboví příznivci se netají, že jsou se současnou situací nespokojení.

Z názorů fanoušků je mu smutno

Jágr se proto rozhodl ventilovat své pocity také a reagovat na komentáře rozhořčených fanoušků, které ho velmi mrzí. Zvolil pro to facebookový post na profilu svého klubu věnovaný právě prohře s Litvínovem.

„Kladeňáci, z některých vašich názorů je mi opravdu smutno. Chápu, že všichni chcete, aby mužstvo vyhrávalo, to já také,“ začal svůj příspěvek.

V komentáři se dále rozepsal o tom, co také nepomáhá současným výsledkům, a to jsou podmínky, s nimiž musel klub bojovat už na konci minulého ročníku, kdy hrál tým baráž o postup z 1. ligy do nejvyšší soutěže, což se mu podařilo. Další nevýhodou je nucený azyl v Chomutově, protože kladenský stadion se opravuje.

„Hrajeme celou sezonu venku, mužstvo se skládalo, když většina hráčů byla rozebrána. Momentálně máme osm hráčů zraněných, dnes se dva vrátili (po měsíci a po dvou),“ napsal. Kladenští jsou skutečně oslabení, Jakub Strnad a Daniel Ciampini se do sestavy vrátili až nyní.

„Někdy nám osud nepřeje, ale já bojuji dál… A budu, dokud to půjde. Ne za sebe, ale za Kladno,“ připsal ještě bojovně.

Neměl se na to vykašlat?

Nezapomněl ale dodat, že je rozmrzelý z reakcí některých fanoušků, které se mu asi jako pravému hokejovému srdcaři, legendě NHL a odchovanci kladenského hokeje, nečtou úplně snadno. Vždyť sám obléká dres Rytířů přesto, že jej vlastní a mohl by si užívat zápasy z pohodlí tribuny.

„Ale když čtu názory některých fandů (co vše je špatně), tak si občas říkám, jestli jsem se na to neměl dávno vykašlat, mohli jsme mít všichni klid. Hokej by tu dávno nebyl, to mi věřte,“ zakončil zklamaně a některým příznivcům možná otevřel oči.

Rytířům nezbývá, než se do toho opřít a předvést co nejlepší výkon v pátek proti Třinci. Oceláři vedou tabulku se skóre 65:36 a Rytíře rozhodně nečeká lehký zápas.

Zdroj: Facebook

Autor: Marek Slanina



Související články