Je to další milník, ale pořád je to jen číslo, řekl Hübl o svém jubilejním zápase

od Nikola Jaroschová
2 minuty čtení
Viktor Hubl
Zdroj: Profimedia

Jubilejní 100. zápas odehrál v nejvyšší hokejové soutěži útočník Viktor Hübl. Nemohl si ho ale patřičně vychutnat, protože jeho Litvínov padl v dohrávce 37. kola extraligy doma proti Třinci 1:2.

Prohru neodvrátila ani asistence dvaačtyřicetiletého centra u vedoucí branky Lukeše. Nad tím, jestli bude útočit i na rekord obránce Kadlece s 1250 duely v extralize, Hübl vůbec nepřemýšlí.

Sám nevěděl, že se jedná o jubilejní zápas, řekli mu to spoluhráči

„Je to další milník. Moc to neřeším, ani jsem o tom nevěděl, až kluci mi to řekli před zápasem, takže jo, dobrý,“ prozradil Hübl. Na metu 1200 zápasů dosáhl jako třetí hráč v historii a stal se prvním útočníkem. Kromě Kadlece ji překročil také František Ptáček, který odehrál 1210 utkání.

Hübl netuší, kolik zápasů v extralize ještě odehraje. Nepočítá to, a až skončí, můžete se spočítat, kolik to bylo. Pořád je to jenom číslo. Před letošní sezonou, která je pro něj 23. v extralize, prodloužil svou smlouvu s Litvínovem o další rok.

Za tento klub odehrál 900 utkání, dalších 300 zápasů má za Slavii a České Budějovice. Nasbíral 860 bodů za 386 branek a 474 asistencí. V této sezoně se posunul i na pozici nejproduktivnějšího hráče základní části od sezony 1993/94. V duelu 22. kola Litvínova proti Brnu překonal Petra Lešku, který držel rekord 786 bodů.

Fyzicky se cítí dobře, žádné zranění, mrzí pouze výsledky

Hübl si drží vysoký standard a je společně s Patrikem Zdráhalem nejproduktivnějším hráčem týmu, a navíc i nejlepším nahrávačem s 13 asistencemi. Mrzí ho akorát výsledky, které nejsou nejlepší. Verva Litvínov je v tabulce na dvanáctém místě.

„Se Třincem to nebyl úplně špatný zápas, ale Třinec má zkušené mužstvo. Počkali si, odskočili o jednu branku a pak hráli skvěle dozadu. Nepustili nás do vyložených šancí,“ řekl Hübl. Pro Litvínov to byla čtvrtá porážka z posledních šesti odehraných duelů.

Na svou adresu ale slýchá slova uznání. Trenér Litvínova Vladimír Országh o něm řekl, že je neuvěřitelné, že hraje tak dlouho na vysoké úrovni. Česká extraliga má podle něj vysokou kvalitu, takže je těžší se v ní udržet na špičce.

Sám trenér si nedovede představit, že by ještě bruslil v takovém tempu a vytížení, jako má Hübl v této sezoně. „Smekám před ním klobouk dolů a doufám, že mu to vydrží co nejdéle,“ dodal Országh. On sám je bývalý útočník a mistr svět z roku 2002, hrál i v NHL za New York Islanders, Nashville nebo St. Louis.

Auror: Raina Tomanová



Související články