Jindřich Trpišovský: Vyrovnávací gól ho rozpálil do běla. Vaří se to ve mně, jsem naštvaný

od Šárka Cvrkalová
2 minuty čtení
jindrich trpisovsky
Zdroj: Profimedia

Jindřich Trpišovský své emoce neskrývá. Když se mu něco nelíbí, je třeba to dát jasně najevo. To také udělal při pozápasové tiskovce k zápasu, ve kterém Slávie remizovala s Feyenoordem Rotterdam 2:2. A to jen kvůli vyrovnávacímu gólu, který byl podle jeho slov zbytečný.

„Byl nepochopitelný, laciný, to se nám na téhle úrovni nemůže stát. Vaří se to ve mně,“ neskrýval slávistický trenér své emoce. Trenéři údajně své hráče na podobnou situaci několikrát upozorňovali, přesto ale Ubong Ekpai v nastaveném čase nechal za zády naběhnout Cyriela Desserse a dát druhý gól.

Podle všeho ale tento klíčový moment ovlivnilo i střídání na slávistické straně. Došlo totiž k nucenému odvolání Alexandera Baha, který byl v té chvíli nejlepším Slávistou na trávníku. Trpišovský ale po takové trapné remíze hráčům nejspíš pochvalu nedá.

Říkal jsem mu to

„Je 91 minut na hřišti a tahle situace nenastane. Pak, když šel za něj na hřiště Ibra Traoré, tak jsem mu říkal, aby Ekpaie pohlídal, aby si nenechal někoho naběhnout za záda. Jenže za čtyřicet sekund po odchodu Baha jsme přesně z této akce inkasovali,“ litoval Trpišovský.

Bah přitom musel trávník opustit kvůli zranění, ke kterému v zápasu došlo. Po střetu hlavou s jiným hráčem byl 30 sekund v bezvědomí, a byl proto odvezen do nemocnice na CT. Prozatím to vypadá na pouhý otřes mozku. „Bezprostřední situace nevypadala dobře, ale Alex po zápase naštěstí už komunikoval,“ říká trenér.

Také dodal, že Bah byl rozhodně nejlepším hráčem zápasu. „Bah ukázal, co je potřeba na velké evropské zápasy. Běžeckou vybavenost, rychlost, odolnost, dobré čtení situací. V křídelních prostorech byl náš nejnebezpečnější hráč.“

Náročný duel

Na otázku, jak celkově zápas hodnotí, Trpišovský odpověděl , že šlo o velmi náročný duel, ve kterém soupeř potvrdil svou velkou kvalitu. „Po tom, co Kuchta dal vedoucí gól, zápas pokračoval v podobném trendu jako s Haifou. Měli jsme spoustu brejků do otevřené obrany, nepodařilo se nám přidat rozdílový gól. Zápas jsme nechali otevřený, což se nám nakonec vymstilo obrovskou individuální chybou,“ podotkl.

Podle jeho slov se celá situace nehodnotí příliš dobře, protože šlo o věc, kterou si měl tým pohlídat. „Ztratili jsme body do koeficientu, na delší dobu jsme naposledy hráli před lidmi, měli jsme prostě vyhrát. Třeba pro nás ale bude dobře, že v Berlíně nebudeme muset kalkulovat,“ uvažuje.

Pro Trpišovského je největším zklamáním to, že byl zápas vlastně vyhraný, protože jeho tým vedl a soupeř měl o hráče na hřišti méně. I tak se ale kvůli hloupé chybě stalo, že Slavie neskončila tak vesele, jak by si představoval.

Zdroj: idnes.cz, isport.blesk.cz, slavia.cz

Autor: Šárka Cvrkalová



Související články