José Mourinho skončil jako trenér Tottenhamu

od Raina Tomanová
< 1 minuta čtení
Jose Mourinho
Zdroj: Profimedia

José Mourinho byl anglickým Tottenhamem vyhozen po necelém roce a půl ve funkci. Jako trenér byl jmenován v listopadu 2019 a nahradil Mauricia Pochettina. Jeho smlouva byla platná až do konce sezony 2022/2023, nyní ale klub Mourinho opouští. Rozhodnutí bylo oznámeno v pondělí.

Předseda Tottenhamu Daniel Levy o dnes již bývalém manažerovi řekl: „Je to skutečný profesionál. Během pandemie prokázal velkou odolnost. Na osobní úrovni jsem s ním pracoval rád, ale jisté věci nefungovaly tak, jak jsme si oba představovali.“

„Vždycky tady bude vítaný a celý trenérský tým mu děkuje za přínos,“ dodal Levy pro CNN. „Byl s námi v nejnáročnějším období.“

Tottenham skončil v tabulce Premier League sedmý

Posledním zápasem, kterého se Mourinho účastnil, byl páteční souboj Tottenhamu v Evertonu. Tottenham přitom bude v neděli hrát finále Anglického ligového poháru proti Manchesteru City.

Z klubu musel před třemi lety odejít Ryan Mason, který ukončil kariéru v pouhých 26 letech poté, co utrpěl rozsáhlá zranění.

Teď po Mourinhovi převezme vedení týmu do konce letošní sezony. Kromě toho je vedoucím trenérem juniorského týmu.

Tottenham Hotspur je v Premier League od sezony 1992/1993

Klub získal dvakrát anglický titul, čtyřikrát ligový pohár, jednou Pohár vítězů pohárů a dvakrát Pohár UEFA.

Hlavním důvodem, proč Mourinho v klubu skončil, jsou špatné výsledky. Tým totiž v dubnu nevyhrál jediný zápas. Kvůli tomu se dostal v lize na sedmé místo. V Evropské lize pak Tottenham vypadl s Dinamem Záhřeb.

Vyskytly se také informace, že Mourinho skončil, protože se klub rozhodl vstoupit do nově založené superligy, kam kromě Tottenhamu chce odejít dalších pět anglických klubů.

Žádná média ani klub samotný ale tyto spekulace nepotvrdily.

Autor: Raina Tomanová



Související články