Judista Krpálek si před mistrovstvím Evropy v Lisabonu věří

od Raina Tomanová
2 minuty čtení
lukas krpalek
Zdroj: Profimedia

Necelých půl roku po domácím evropském šampionátu se sportovci v oblasti juda chystají na další mistrovství Evropy. V Praze vyšli čeští reprezentanti medailově naprázdno, pro následující turnaj ale mají vyšší ambice.

Turnaj bude hostit portugalský Lisabon a začíná koncem tohoto týdne. Na něm budou chtít čeští judisté útočit na medaile.

Lukáš Krpálek je světovou jedničkou v kategorii nad 100 kilogramů

„Je to mistrovství Evropy, je to téměř rok, co se soutěž odehrála v Praze. Už mám za sebou tři starty, takže by to mohlo být na dobré cestě,“ věří si Krpálek. V Praze se protrápil k pátému místu, silově to podle něj nebylo ideální a nebyl rozepraný.

Teď je podle svých slov v úplně jiné formě a potvrdil to také na posledním Grandslamu v Antaliy, kde vybojovala v silné konkurenci bronz. Olympijský vítěz z Ria ale nebyl sám, kdo si užíval chvíle slávy.

Na stupně vítězů se dostal také David Klammert, který získal první velkou medaili. Pocity, které zažíval v Turecku, si chce zopakovat také nyní. „Na mistroství Evropy bych se znovu chtěl prát o medaile, protože se mi zatím moc nedařilo. Mám ale ambice, že bych se chtěl poprat o co nejvíce zápasů. Budu ale muset porazit i někoho z nasazených judistů,“ říká Klammert.

Klammert může spolu s Krpálkem odjet na olympiádu

Úspěch v Turecku mu přinesl zlepšení pozice ve Světovém žebříčku, kde se posunul na místa, která zajišťují účast na olympijských hrách.

Jistotu v kategorii do 90 kilogramů sice ještě nemá, ale podle Krpálka je jen v jeho silách, aby do Tokia odletěli společně.

Lukáš Krpálek dodal následující: „Musím říct, že je to nádherné, když můžete David vidět na tréninku, jak všechny mlátí a doprovází to všemi svými chvaty. Já jsem rád, že se mu povedlo v závodě vyhrát medaili a přiblížit se olympiádě.

„Doufám, že se mu podaří i na mistrovství Evropy, ale i na dalších turnajích. Chceme se potkat na olympiádě a doufám, že tam pojedeme v co nejpočetnější sestavě,“ dodal světový šampion.

Mistrovství Evropy začne v pátek a bude trvat celý víkend. Představí se na něm šest českých judistů. Budeme doufat, že se jim podaří nasbírat co nejvíce cenných kovů.

Autor: Raina Tomanová



Související články