Kamara se zase předvedl. Upravenou písní urážel papeže a fanoušci mu vzkázali jasnou zprávu

od Raina Tomanová
2 minuty čtení
glen kamara skotsko
Zdroj: Profimedia

Glen Kamara z fotbalového týmu Rangers FC se znovu předvedl. Jako by nestačila aféra s Kúdelou, kterého nazval rasistou, přisadil si tento finský záložník po zisku titulu ve skotské lize.

Rangers FC porazili Aberdeen 4:0 a slaví titul bez jediné porážky v lize. Při oslavách se ale neudržel nejen Kamara, ale celý jeho tým, který si poupravil slavnou píseň Sweet Caroline.

Kamarovi v Česku nemohou přijít fotbaloví fanoušci na jméno

Upravená píseň urážela přímo samotného papeže a video z této oslavy teď koluje internetem. Jak uvedl Sport.cz, v hitu Sweet Carolina všichni hráči včetně samotného Kamary zpívají „f*ck the pope“.

Takové chování od Kamary nečekali ani jeho fanoušci, od kterých to potom pěkně schytal. Na to, že slávistu Kúdelu po zápase obvinil z rasismu, se nechová příkladně.

Video ale pobouřilo nejen fanoušky klubu, ale také hráče Celtic Glasgow, kteří skončili v lize druzí. Většina z nich jsou totiž katolíci, na rozdíl od hráčů Rangers, již jsou protestanti.

Jeden z fanoušků reagoval na video: „Vidím tam Glena Kamaru? To je ten, kdo obvinil někoho z rasismu a pak zpívá rasistické urážky? Pokrytec a rasista.“

Jaroslav Tvrdík si myslí, že by každého měli měřit stejným metrem

Další fanoušci s odezvou dlouho nečekali. Nechápali, že je pro Kamaru najednou normální zpívat o takových věcech. Někteří si dokonce myslí, že v dresu není Kamara, ale jiný člověk.

Nahrávka už se dostala do rukou policie, která bude případ vyšetřovat. Ve svém prohlášení uvedla: „Víme o tom videu, na kterém hráči Rangers během sobotních oslav údajně používají sektářské výrazy. Nyní vše vyhodnocujeme.“

Video viděl také Jaroslav Tvrdík, který k němu dodal jen pár slov. „Myslím, že otázku věrohodnosti svědectví čas celkem názorně objasnil. Svět by byl skvělý, kdyby se vše měřilo stejnými kritérii,“ okomentoval dění kolem videa.

Kauza Kúdely a Kamary obletěla celý svět. Fanoušci se přikláněli na obě strany, Kúdela se dušoval, že Kamaru rasisticky neurážel. Oba dva nakonec dostali stopku na několik zápasů.

Autor: Raina Tomanová



Související články