Kdo nahradí Mourinha v Tottenhamu? Předseda klubu přemýšlí nad těmito jmény

od Raina Tomanová
2 minuty čtení
Daniel Levy
Zdroj: Profimedia

Žhavého kandidáta na post trenéra Juliana Nagelsmanna získal Bayern Mnichov a pro Tottenham tak vyvstává otázka, koho na lavičku dosadí místo odvolaného Josého Mourinha. Kdo půjde místo něj? Je tu několik potencionálních kandidátů.

Prozatím vede do konce letošní sezony Tottenham Ryan Mason, ale předseda klubu Daniel Levy se bude muset rozhodnout, komu dá svou důvěru v tu další.

Týmu se moc nedaří

Tottenhamu se letos moc nedaří, nový trenér bude muset zajistit, aby se klub nedostal mimo evropské soutěže. Jedinou trofej, kterou Tottenham vyhrál, byl Ligový pohár v roce 2008, kdy tým vedl Juande Ramos.

Mezi kandidáty patří Erik ten Hag, který nyní působí v Ajaxu Amsterdam. Toho před několika lety chtěla i pražská Sparta.

Mezi uchazeče na trenérský post v Tottenhamu ale patří i Glenn Hoddel, Jacques Santini nebo Harry Redknapp.

Takový Scott Parker patří mezi aktivní trenéry a zároveň má vlastnosti, které by mohly tým dovést k dobrému výsledku – chce hrát atraktivní fotbal a také má důvěru v mladé hráče.

Podobně je na tom také Graham Potter, kterému je 45 let a působí v Brightonu. Nejvhodnějším kandidátem se ale jeví Brendan Rodgers, který působí v Leicesteru.

Erik ten Hag dovedl Ajax do semifinále Ligy mistrů a patří mezi favority

Úspěchům se ale těší také dvaašedesátiletý Rangnick, který momentálně netrénuje. V této sezoně odmítl spolupráci s anglickou Chelsea a jeho trenérské metody ovlivnily hned několik velkých jmen, jako je již zmíněný Julian Nagelsmann nebo Thomas Tuchel.

Pro Levyho se jeví jako další možnost mezinárodní trenér – stejně jako byl manažer Francie Santini. Levy působí ve funkci předsedy již dvacet let a po všech událostech z posledních týdnů potřebuje udělat správné rozhodnutí.

Uchazečů na místo trenéra Mourinha je tedy mnoho. Předseda Tottenhamu má před sebou těžký úkol, který nese mnoho zodpovědnosti.

BBC Sport na svém webu navíc uvedla, že budoucnost fotbalového útočníka Tottenhamu Harryho Kanea je nejistá, i když má smlouvu do roku 2024. Je totiž otázkou, jestli bude mít nějaký klub finance na jeho nákup.

Uvidíme v následujících týdnech, pro jaké zvučné jméno se rozhodl.

Autor: Raina Tomanová



Související články