Bývalý brankář Jens Lehmann kvůli údajnému rasismu přijde o funkci. Jeho vyjádření fanoušky zaskočilo

od Raina Tomanová
< 1 minuta čtení
Jens Lehmann
Zdroj: Profimedia

Jens Lehmann skončil v bundesligovém týmu Hertha Berlín jako člen dozorčí rady poté, co poslal nevhodnou zprávu fotbalistovi Dennisovi Aogovi. Jeho zpráva měla prý rasistický podtext a naznačovala, že Aogo dostal práci jen kvůli svému původu. Komentoval totiž zápas mezi Manchesterem City a PSG v semifinále Ligy mistrů.

Lehmann poslal fotbalistovi zprávu na WhatsApp, její screenshot zveřejnil Aogo na svém instagramovém účtu. „Je Dennis ve skutečnosti vaším naplněním kvóty pro černé?“

Tutu zprávu navíc doprovázely smějící se emotikony. Aogo mu na to odpověděl: „Páni, to myslíš vážně? Tahle zpráva asi nebyla pro mne.“

Aogo zápas komentoval pro televizi Sky, jak uvedl server iSport.cz. Lehmann se za svá slova později Aogovi omluvil. Nechtěl ho vůbec rasisticky urazit nebo zpochybnit jeho komentátorské kvality.

Jeho zpráva měla být žertovného rázu, že Aogo zvyšuje televizi Sky kvóty. Přitom i Lehmann pro Sky v minulosti působil jako expert.

Aktuálně už ale Lehmannovy služby dál využívat nebude, uvedl viceprezident Sky Germany Charly Classen.

Majitelé Herthy ukončí Lehmannovi smlouvu

Jak oznámil mluvčí Tennor Holdingu, smlouva s Lehmannem bude ukončena. Se společností měl Lehmann smlouvu o poradenství v oblasti sportu a konkrétně fotbalu.

Bývalý brankářský reprezentant seděl také ve správní radě klubu. „Dennisovi jsem zavolal a omluvil jsem se mu, pokud mu moje zpráva přišla neuctivá. Jsem z toho nešťastný. Nemyslel jsem to špatně, naopak. On je odborník a pro televizi Sky je přínosem. Byla to soukromá zpráva. Vzhledem k tomu, že vyšla z mého mobilního telefonu, je to moje zodpovědnost,“ sypal si popel na hlavu Lehmann.

Autor: Raina Tomanová



Související články