Tvrdý zásah policie v Manchesteru. Šokující informace o dění na stadionu vyplouvají na povrch

od Raina Tomanová
< 1 minuta čtení
old trafford
Zdroj: Profimedia

Fotbalovým světem otřásla demonstrace fanoušků klubu Manchester United, kteří o víkendu protestovali proti americké rodině Glazerů, jíž klub patří. Na povrch ale postupně vyplouvají také informace, které by rozhodně neměly spatřit světlo světa.

O víkendu se před stadionem Old Trafford sešlo několik tisíc příznivců Manchesteru United, aby dali jasně najevo, že nesouhlasí s tím, aby majitelem klubu byla miliardářská rodina.

Jejich nenávist prohloubila možnost založení Superligy

Jak uvedl server Sport.cz, asi sto fanoušků se dostalo přímo na stadion, jeden z nich se dokonce dostal do šatny hráčů. Byl v podnapilém stavu, navíc tam narazil na zaměstnance klubu.

Fanoušek se s nimi neváhal pustit do slovní potyčky, nadával jim a křičel na ně. Někteří zaměstnanci se dostali do kanceláří, kde se zamkli a jen čekali, až muž odejde.

Mezitím se ochranka společně s policií snažila nahněvaný dav fanoušků na stadionu uklidnit. Demonstranti na hřišti mávali světlicemi, jeden z nich ukradl praporek.

To by nebylo to nejhorší. O několik okamžiků později z praporku stejný člověk šňupal bílý prášek, který dosud nebyl identifikován. Narušení bezpečnosti stadionu tak bylo více než zřejmé.

Zápas s Liverpoolem musel být odložen, fanoušci nepustili hráče na stadion

Kromě světlic směrem ke hřišti a na něj padaly také sprosté nadávky, dýmovnice nebo skleněné lahve. Při násilném výtržnictví bylo dokonce zraněno několik policistů.

Jednoho z nich zasáhl střep a měl štěstí, že nepřišel o zrak. V souvislosti s demonstrací byl policisty zadržen muž, ale bránil se natolik, že museli zakročit tři muži zákona.

Jeden z nich se do něj následně pustil pěstmi. Nespokojení fanoušci postávali nejen před stadionem, ale také před hotelem Lowry v Manchesteru, kde byli hráči ubytování.

Příznivci klubu zablokovali vstup do hotelu, hráči se tak nemohli dostat na stadion. Kvůli jejich chování musel být odložen zápas s Liverpoolem, na který se oba týmy chystaly.

Autor: Raina Tomanová



Související články