Ledecká si pochvaluje spolupráci se slavným trenérem. „Jsem pyšná, že s ním trénuji zrovna já,“ řekla

od Nikola Jaroschová
2 minuty čtení
Ester Ledecka
Zdroj: yakub88 / Shutterstock.com

Ester Ledecká se připravuje na další závody Světového poháru na lyžích. U toho jsou samozřejmě oba její trenéři – kromě Tomáše Banka nově i italský kouč Franz Gamper.

Ledecká se rozpovídala o tom, jaká je s ním spolupráce: „Kamkoliv přijedeme, tak se Franze ptají, s kým tady trénuje. Pokaždé se na mě otočí, zaklepe mi na helmu a řekne: tady s tou holkou. Je to roztomilý a jsem pokaždé pyšná, že s ním trénuju zrovna já.“

Ostatní trenéři se zvědavě ptají, jestli trénuje Svindala

Gamper má na svědomí téměř dvě desítky olympijských medailí a od zimy nahradil v týmu Ester Ledecké trenéra Ondřeje Banka. Ohlasy na trenérskou legendu jsou jen pozitivní.

„Každý z nich je trochu jiný. Ondra mi sice chybí, na druhou stranu Franz má spoustu zkušeností a je skvělé, že ho mám po boku. Snažím se z toho získat maximum, poslouchat a na všechno se ptát. Strašně moc mi to dává,“ rozpovídala se Ledecká a odkázala tak na výsledky v této sezoně.

Franz Gamper je spíše jakýmsi konzultantem, stejně jako byl Ondřej Bank. Probírá s Ledeckou trať, mentální přípravu i konečný trénink. Rozebírají i nejmenší detaily, které by mohly rozhodnout při závodech.

Sám Gamper se nechal slyšet, že je Ester na dobré cestě, krásně lyžuje a myslí si, že bude mít hodně dobrou sezonu. Spolupráci vzal především proto, že je Ledecká opravdu jedinečná, protože kombinuje lyže a snowboard.

Ani nadále pro ni nebude problém jezdit dva druhy závodů

„Vzhledem k tomu, že v prosinci zvládla během pár dní vyhrát na snowboardu a poté i na lyžích, myslím si, že to pro není nebude problém ani v dalších závodech,“ řekl pro Radiožurnál Franz Gamper. Hlavní práci je ale pořád na Tomáši Bankovi.

Bank měl dříve na starosti hlavně zařizování tréninku. „Spolupráce s Franzem je naprosto v pohodě, lidsky jsme si sedli. Je s ním sranda, a navíc to skvěle funguje, Ester ho respektuje.“

Mně ubylo práce při zařizování tréninků, protože nyní mi v podstatě jen řeknou, kam mám přijet. To z dřívějška neznám,“ podotkl Bank. Rozhodně je to věc, která mu nechybí.

Autor: Raina Tomanová



Související články