Letos byli při draftu NFL přítomni i diváci. Jedničkou byl quarterback Trevor Lawrence

od Raina Tomanová
2 minuty čtení
Trevor Lawrence
Zdroj: Profimedia

Klub Jacksonville Jaguars si vybral jako prvního hráče quarterbacka Trevora Lawrence v draftu NFL ve čtvrtek 29. dubna večer (pátek 30. dubna 2:00 našeho času). Draft se odehrál v Clevelandu ve státě Ohio a událost mohli tentokrát sledovat i diváci. Večerem provedl komisař NFL Roger Goodell.

Jednadvacetiletý Lawrence skončil jako druhý v hlasování o Heisman Trophy. Ta se uděluje nejvýznamnějšímu hráči univerzitního fotbalu. Pro Jacksonville Jaguars byl jasnou volbou.

„Nečekám, že mě tam někdo bude vodit za ruku – chci tam vstoupit a vytvořit si respekt a právo vést tým,“ řekl po akci Lawrence. „Chystám se dát si tu práci a udělám, co je potřeba.“

Fotbal za Clemson University začal hrát Lawrence už v prosinci 2016. Drží rekord v počtu vítězství jako quarterback v historii této školy, kterou dovedl na národní mistrovství v roce 2020 a také na Sugar Bowl v letošní sezoně. Celkově s ní získal tři mistrovské tituly. Pro to všechno je považován za jednoho z nejlepších hráčů na této střední škole všech dob.

Draftováni byli i další

Lawrence měří necelé dva metry a byl jedním z pěti quarterbacků, kteří byli přijati v prvních patnácti výběrech.

New York Jets získali quarterbacka Zacha Wilsona. Trey Lance překvapivě poputuje do San Francisco 49ers. Justin Fields a Mac Jones byli vybráni na 11., resp. 15. místě. První z nich poputuje do Chicago Bears. Jones měl obrovské vyhlídky, byl vybrán v prvním kole a získali ho New England Patriots.

Draft se bude konat až do soboty 1. května. V Clevelandu se setkala spousta nadšených fanoušků, kteří chtěli vidět novou generaci talentů NFL.

Scéna byla v ostrém kontrastu s tím, jak akce vypadala minulý rok. Kvůli koronaviru se draft musel konat jen ve virtuálním světě.

Komisař NFL Roger Goodell tentokrát akci uváděl živě

Minulý rok kvůli koronavirovým opatřením mohli fanoušci draft sledovat pouze online, tentokrát se už mohli zúčastnit. Když tedy komisař NFL Roger Goodell vyšel na podium, přivítali ho nadšení diváci.

Ještě před tím, než draft začal, nechal se Goodell očkovat právě proti nemoci covid-19 a ujistil tak fanoušky, že je zdravý a může moderovat.

Autor: Raina Tomanová



Související články