Lukaku se pustil do Ibrahimoviče na sociálních sítích. Jejich rivalita stále pokračuje

od Raina Tomanová
2 minuty čtení
Romelu Lukaku
Zdroj: Profimedia

Romelu Lukaku se opět dostal do slovní přestřelky se Zlatanem Ibrahimovičem. Tito bývalí spoluhráči z Manchesteru United se střetli již v lednu ve čtvrtfinále Coppa Italia. Tam si vyměnili urážky a následně dostali zákaz na jeden zápas.

Inter v tomto utkání zvítězil 2:1, také vede tabulku v Serii A. Inter byl korunován jako italský šampion, ale tím se podnítila divoká rivalita právě mezi těmito hráči.

Lukaku se po zápase vysmál Ibrahimovičovi na twitteru

„Nyní se klaň. Král Milána,“ napsal na svůj účet Lukaku a přidal několik smajlíků. Text směřoval právě na Ibrahimoviče.

Lukaku nazval letošní sezonu „nejlepší sezonou své kariéry“. Ve 33 zápasech Serie A prolomil hranici 21 branek. Útočník Interu zdvihl nad hlavu první ligový pohár již v roce 2010, kdy byl v týmu Anderlechtu.

Také Ibrahimovič je před brankou nemilosrdný, v 18 zápasech Serie A vstřelil 15 gólů. Nejlepší sezonu má ale ve svých 39 letech za sebou.

AC Milán na začátku sezony hledal své místo v lize. Nyní je na posledním, čtvrtém místě, které zaručuje účast v Lize mistrů.

Bodově zaostává AC Milán za Interem o celých 13 bodů

Inter po vítězství ve čtvrtfinále nad AC Milánem postoupil do semifinálových bojů, kde se utkal na začátku února s Juventusem. Zápas ale dopadl vítězně pro soupeře, Juventus vyhrál 2:1 a ve finále se v polovině května potká s Atalantem.

Inter se přitom dostal do vedení již v deváté minutě. Následně ale vyrovnal ve 26. minutě Ronaldo, který přidal další branku ve 35. minutě. Na konci první poločasu, kdy se nastavovaly 3 minuty hry, navíc dostal žlutou kartu za hru rukou.

Lukaku v Interu působí jako útočník již od roku 2019, kdy přestoupil právě z Manchesteru, kde byl spoluhráčem Ibrahimovače. Navíc se účastnil mistrovství světa v Brazílii v roce 2014 a v roce 2018 také působil v reprezentaci.

Daily Mail píše, že se mu přezdívá „nový Drogba“. Podobá se mu nejen stylem hry, ale také i vzhledem. Drogba je navíc jeho fotbalovou inspirací.

Autor: Raina Tomanová



Související články