Lukáš Krpálek se pochlubil sbírkou medailí. Popsal také, jak vypadaly oslavy zlaté z Tokia

od Raina Tomanová
2 minuty čtení
lukas krpalek
Zdroj: Michal Beránek / CNC / Profimedia

Zapíjení medailí už je taková klasika, se kterou se po výhře vždy počítá. Zlatí medailisté z Tokia Lukáš Krpálek a Jiří Prskavec na tiskové konferenci prozradili, jak vypadaly oslavy přímo v Japonsku. Jejich vyjádření přinesla ČTK.

A kdo toho víc vydrží, co se týče pití alkoholu? Možná to bude nerozhodně a zlatou by nevyhrál ani jeden z nich. Po návratu do České republiky oba mohli tušit, že to bude divoké, a jejich myšlenky se potvrdily. Festival v pražské Stromovce se vydařil, protože na oba šampiony čekalo mnoho lidí.

Hlavní oslavy v Japonsku, u nás si zkusili i čepování piva

Na olympijském festivalu si oba vyzkoušeli čepování piva, popovídali si s fanoušky a zkrátka oslavy své zlaté medaile. TV Nova přinesla vyjádření obou účastníků tokijské olympiády z tiskové konference.

„Když jsme oslavovali v Tokiu, tak Jířa mi říkal, že nemůže pít jako já. Já jsem ho tak vzal za rameno a říkal, že může, že ho kdyžtak vezmu a odnesu do postele,“ tvrdí Krpálek. „On je v tomhle férovej. Dopíjí piva za mě a navíc ví, že když má dvakrát víc než já, tak nemůžu pít jako on,“ vyjádřil se Prskavec.

„Ale v Tokiu držel tempo se mnou, tam jsem nemusel nic dopíjet,“ směje se Krpálek, olympijský šampion v judu. Na svém instagramu se sportovec pochlubil sbírkou medailí a dodal, že je to možná kompletní stav. A nebo ne?

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Lukas Krpalek (@lukaskrpalek)

Kromě toho, že si užili oslavy, se také těšili na své rodiny. Krpálek dostal po příletu dort a dopřál si také odpočinkový den, který si jistě zasloužil.

„Měla ho ale spíš dostat manželka, protože v den, kdy jsem se vrátil, tak slavila narozeniny. Navařeno jsem samozřejmě měl,“ pěje ódy na svou ženu Krpálek. Jirka Prskavec si ale oblíbené jídlo musel udělat sám. Sám si udělal smažený sýr, který patří mezi jeho nejoblíbenější pokrmy.

krpalek prskavec

Zdroj: Michal Beránek / CNC / Profimedia

Přiletět měli jen Prskavec a Rohan, ale stihli to také Krpálek a Vondroušová

V neděli večer přiletěli z Tokia hned čtyři medailoví sportovci. Původní počet ale měl být dva – očekával se přílet zlatého Prskavce a stříbrného Lukáše Rohana. Z letadla ale kromě nich vystoupil právě Krpálek a také stříbrná tenistka Vondroušová.

Dojemné přivítání Krpálka s rodinou obletělo celou republiku. Do jeho náruče se mu vrhly obě děti, první byl u něj pětiletý Antonín, následovala ho tříletá Mariana.

Na objetí si tak musela počkat jeho manželka Eva. Malý Tonda se ihned vrhnul prozkoumat zlatou medaili, kterou táta přivezl.

Markéta Vondroušová se dostala do finále dvouhry v tenise, ale bohužel na zlatou medaili nedosáhla. Se svým stříbrem je ale velmi spokojená, vždyť to pro ni byla olympijská premiéra. I ji na letišti přivítaly davy lidí a její nejbližší.

Zdroj: ČTK, TV Nova, Instagram

Autor: Raina Tomanová



Související články