Lukáš Krpálek si užil dovolenou na Maledivách se svou krásnou ženou. Společnost jim dělala rodina Jiřího Prskavce

od Raina Tomanová
2 minuty čtení
lukas krpalek
Zdroj: Karel Kopáč / CNC / Profimedia

Lukáš Krpálek patří mezi naše nejúspěšnější judisty, které jsme v České republice kdy měli. Jeho úspěchy jsou fenomenální a po nich musí přijít zasloužená odměna.

Tou byla letošní dovolená na Maledivách, kam vyrazil společně s dalším úspěšným sportovcem, Jiřím Prskavcem. Oba muži vzali s sebou i rodiny a vyrazili si užít slunce, moře a vysoké teploty. Jak je vidět, volno si oba užili na maximum.

Společnou fotografii umístil na svůj Instagram

Lukáš se pochlubil krásnými fotografiemi se svou ženou a dětmi, ale sdílel i snímek, na kterém jsou obě rodiny pohromadě. „Nádherná vzpomínka na absolutně úžasnou dovolenou s mým sportovním parťákem a našima rodinama,“ připsal k příspěvku Lukáš. Svého kamaráda v něm označil.

Krpálek připustil, že už nyní trénuje na Paříž 2024. Letos na olympiádě získal ve své disciplíně druhou zlatou medaili, tu první má z roku 2016. Má také několik mistrovských titulů ze seniorské kategorie, a kromě sportu se věnuje hlavně své rodině, kterou miluje.

S rodinou zavítal také do Chorvatska, kde se těšil hlavně zájmu dalších Čechů, protože je to oblíbená destinace snad většiny obyvatel. Lidé ho na ulici poznávali, ale on byl rád, když se s rodinou mohl „ukrýt“ na jachtě.

V Chorvatsku se loni chystal také na olympiádu. Chorvaté mají v judu mistryni světa a podle Krpálka by se mělo jednat o první zlato pro Chorvatsko v dějinách. On sám se připravoval s bojovníky, kteří mu nic nedali zadarmo a tento sport má v Chorvatsku dobré základy.

 

View this post on Instagram

 

Příspěvek sdílený Lukas Krpalek (@lukaskrpalek)

Odloučení od dětí je vždy těžké pro obě strany

Jeho přítomnost doma si užívají hlavně jeho děti. Odloučení od svého táty berou velmi těžce a v posledních týdnech vlastně byli pouze spolu. Teď, když začne Lukáš znovu poctivě trénovat a cestovat, znovu nastane rozloučení.

„Teď jsme si na sebe ohromně navykli. Ráno spolu vstáváme, celé dny blbneme a celý letošní podzim chci opravdu využít k tomu, že budeme maximálně spolu,“ přiznal se mistr světa v judu.

Už dnes je ale potřeba trénovat a připravovat se na další olympijské hry, které se budou konat za 3 roky v Paříži. Ty tokijské musely být o rok posunuté kvůli koronavirové pandemii, což překazilo plány některým sportovcům, kteří po jejich odehrání chtěli ukončit svou kariéru. Lukáš ale má pořád co předvést a dovézt může další cenný kov.

Autor: Raina Tomanová



Související články