Manchester City si zajistil čtvrtý titul v Ligovém poháru, slavit mohl s fanoušky

od Raina Tomanová
2 minuty čtení
Manchester City
Zdroj: Profimedia

Na stadionu ve Wembley si v neděli Manchester City zajistil již čtvrtý titul v Ligovém poháru, když porazil Tottenham Hotspur 1:0. Navíc bylo na stadion vpuštěno na 8 000 fanoušků, kteří svůj tým hnali za vítězstvím.

Gól padl až na konci druhého poločasu. V 82. minutě se prosadil Aymeric Laporte, který se trefil hlavou. Završil tak celosezónní úsilí týmu, který v posledních letech dominuje Premier League.

Premier League je jedna ze tří soutěží, které může City vyhrát

Finále Ligového poháru, které se odehrálo na stadionu Wembley a na který mohlo přijít až 8 000 fanoušků, bylo cílenou akcí, která by měla připravit cestu pro návrat velkých davů nejen na fotbalová hřiště.

Každému z klubů bylo přiděleno 2 000 vstupenek, zbytek se dostal mezi místní obyvatele a také pracovníky Národní zdravotní služby.

„Je mnohem lepší tu fanoušky mít. Stadion nebyl plný, ale byl to dobrý hluk a díky oslavám s nimi je to mnohem lepší,“ řekl trenér Guardiola po zápase pro Sky Sports.

Poté ještě dodal: „Dnes jsme neuvěřitelně šťastní, že jsme vyhráli titul, čtyři v řadě v této soutěži, ale zejména v posledních 33 zápasech jsme vyhráli třicetkrát. To je úžasné.“

Ryan Mason převzal trenérský post po José Mourinhovi

Pod vedením dočasného trenéra Ryana Masona odehrál Tottenham teprve druhý zápas, zatímco Guardiola získal již 25. trofej ve své trenérské kariéře.

Zápas ovládly hvězdy Manchesteru City, především Kevin De Bruyne, Phil Foden nebo Riyad Mahrez. City mohlo vstřelit více gólů, ale Tottenham měl v brance skvělého Huga Llorise, který pustil pouze jeden gól.

„Zůstali jsme soustředění, stále jsme dominovali, pořád jsme měli míč a pak jsme skórovali. Myslím, že jsme si dnes zasloužili vyhrát,“ dodal trenér Manchesteru City.

Finále Premier League se odehrálo pouhý týden poté, co byla oznámena nová soutěž Superliga, která se měla odtrhnout od jiných evropských soutěží.

Fanoušci jsou velmi důležití, zvlášť při zápasech, jako byl tento: „Je tak dobré mít je zpět, je to velký rozdíl,“ řekl pro Sky Sports Mahrez. „Atmosféra byla úžasná i s 8 000, a těšíme se, až jich bude moci být víc.“

Autor: Raina Tomanová



Související články