NHL: Pittsburgh zvítězil na Bostonem, prosadili se i čeští hráči

od Raina Tomanová
2 minuty čtení
Ondrej Palat
Zdroj: Profimedia

Brankář Tristan Jarry nepustil za svá záda ani jednu z 30 střel a pomohl Pittsburghu k těsnému vítězství 1:0 nad hostujícím týmem Boston Bruins. Pittsburgh tak zvítězil počtvrté za sebou a připsal si pátou výhru v posledních šesti odehraných zápasech.

Boston je ve Východní konferenci na čtvrtém místě. Propásl šanci dostat se bodově blíže na třetí pozici. Informace o zápasech uvedla agentura Reuters.

Pro brankáře Jarryho to byla první nula v sezoně

Gólman Jarry si připsal první bezbrankové konto v letošní sezoně, zároveň to byla šestá nula v jeho kariéře. V brance Penguins pomohl k výhře svého týmu a z posledních sedmi zápasů má bilanci 6-0-1.

New York Rangers porazili Buffalo Sabres rozdílem tří branek 6:3, hattrick si připsal Mika Zibanejad a dvě trefy přidal také Kaapo Kakko.

Zibanejad zaznamenal již sedmý hattrick v letošní sezoně, Adam Fox během zápasu třikrát při gólu asistoval. Patří mezi obránce v NHL, kteří mají nejvíce bodů.

New York si noční výhrou vylepšil bilanci proti Buffalu na 5-1-1. Za Sabres skórovali Skinner, Olofsson a Reinhart.

Tampa Bay porazila Columbus až v prodloužení

Ondřej Palát si připsal dvě asistence a branku, Alex Barre-Boulet se v NHL trefil poprvé. Za Blue Jackets vychytal Joonas Korpisalo 23 střel, ale na začátku třetí části musel vystřídat kvůli zranění. Columbus nestačil na soupeře již posedmé za sebou.

Philadephia v základní hrací době nestačila na soupeře z New Jersey, o vítězi nerozhodlo ani prodloužení. Claude Giroux si připsal ve třetí třetině dvě branky, a připravil tak soupeře minimálně o jeden bod.

V prodloužení se nikdo neprosadil, a rozhodnout tak musely samostatné nájezdy. V těch se znovu objevil na scéně Giroux, který proměnil hned první pokus. O svém vítězství Flyers rozhodli až v šesté sérii.

Český hráč Jakub Voráček si připsal během zápasu dvě asistence, stejně jako jeho spoluhráč James Van Riemsdyk.

Za Devils byl u dvou branek Miles Wood, který se ve druhé třetině prosadil také střelecky. Devils ale nakonec podlehli soupeři a plné tři body nezískali již podesáté za sebou.

Autor: Raina Tomanová



Související články