Při sportovních zápasech můžete mezi diváky vidět i různá zvířata. Legendou je králík, co miluje baseball

od Raina Tomanová
2 minuty čtení
baseball
Zdroj: Profimedia

Na fotbalových utkáních běžně můžete vidět mnoho psů, zápasy leckdy navštěvují také kočky. A na golfových hřištích byli dokonce viděni aligátoři, pokud se hřiště nachází v blízkosti vody.

Na nedávno odehraném baseballovém zápase diváci mohli vidět také jednoho zvláštního návštěvníka. V utkání San Francisca Giants proti Miami Marlins, který se odehrál ve čtvrtek, byl totiž viděn králík. Jeho majitelka ho pojmenovala Alex Velký.

Malý králík miluje baseball, účastní se mnoha zápasů

Králík patří mezi terapeutické mazlíčky a jsou mu asi čtyři měsíce. Na zápas dorazil se svými majiteli Kei Kato a Joshem Rowem.

Alexe dostali, když mu byl jeden měsíc. Podporoval majitele v časech, kdy kvůli pandemii koronaviru přišli o svou restauraci. „Dnešní účast je 4 580 lidí, bez králíčka,“ oznámil v sedmé směně střelec David Feldman.

Králík Alex má evidentně rád sportovní život. Zúčastnil se také akce NASCAR, které se konala v Las Vegas Motor Speedway, často také navštěvoval pláž a pohyboval se po vodě na kajaku.

Králík Alex má dokonce svůj vlastní účet na Instagramu

V jednom z komentářů na jeho profilu bylo navrhnuto, aby se králík Alex stal maskotem Giants, protože zápas, na kterém byl zrovna i králík, Giants vyhráli nad Marlins 3:0.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Alex (@alex.thegreat100)

Ještě se neví, jestli králík potěší svou návštěvou i další baseballové zápasy. Zlatě zbarvený králíček se může totiž objevit i na jiných zápasech.

Na internetu najdete mnoho videí, kde jsou domácí mazlíčci před televizí a sledují svůj oblíbený sport. Třeba kočky milují míčové hry, během nichž po obrazovce máchají packami a chtějí míč chytit.

Zvířata ráda sledují také bojové sporty, mezi které patří box. Mnoho majitelů zvířat je bere s sebou dokonce na živé zápasy, pokud to organizátoři dovolují.

Některá zvířata se ale do zápasů dostanou, aniž by chtěla. Výjimkou tak nejsou krokodýli zachyceni kamerou během golfového turnaje nebo veverky na otevřených hřištích.

Autor: Raina Tomanová



Související články