Manchester United musel posílit bezpečnost u tréninkového komplexu i na stadionu

od Raina Tomanová
< 1 minuta čtení
Ole Gunnar Solskjaerovi
Zdroj: Profimedia

Fotbalový klub Manchester United posílil bezpečnost tréninkové základny poté, co tam ve čtvrtek vtrhla skupina fanoušků a postavila se Ole Gunnarovi Solskjaerovi.

Demonstranti se dostali k tréninkovém komplexu i poté, co se v jim v tom snažila zabránit ochranka. Mezi hráči byl i trenér Manchesteru. Příznivci protestovali proti americkým majitelům klubů za jejich roli při spiknutí v evropské Superlize.

Projekt Superligy skončil ještě předtím, než vůbec začal

Do prostoru se dostala skupina asi dvaceti fanoušků, jejich vedoucím členem je „muž v černém“, který v lednu roku 2020 zaútočil také na dům Eda Woodwarda, který je šéfem právě klubu Manchester United.

Fotografie Solskjaera i dalších zaměstnanců, kteří přijížděli v pátek ráno do komplexu, ukazují, že byla zvýšena bezpečnost u vchodu. Dokonce i sám trenér byl pod velkou kontrolou.

Než mu bylo umožněno vstoupit, musel si sundat brýle, aby bezpečnostnímu týmu ukázal svou tvář. Krátce nato byl na stadion vpuštěn i ředitel Darren Fletcher.

Každý, kdo se pokusil dostat do komplexu Manchesteru United, se musel prokázat, a až poté mu byl vstup umožněn. Fanoušci neprotestovali jen před Manchesterem, ale ukázali se také před fotbalovým hřištěm Chelsea.

Založení Superligy se u fanoušků nesetkalo s úspěchem

Po založení Superligy a poté, co se do ní rozhodlo vstoupit šest anglických klubů, se fanoušci rozhodli sdílet svůj nesouhlasný názor.

Anglické kluby se po ani ne dvou dnech rozhodly soutěž opustit. Arsenal se pro to rozhodl po reakci svých fanoušků, kterým se omluvil formou dopisu.

Manchester United navíc oznámil, že v klubu skončí právě viceprezident Woodward, který patřil společně s Florentinem Pérezem, prezidentem Realu Madrid a šéfem Juventusu Andreou Agnellim k hlavním představitelům projektu.

Superliga nakonec ani nezačne, protože v ní nakonec po úvodním nadšení zůstaly pouze dva kluby. Barcelona ani Real Madrid zatím svůj odchod oficiálně nepotvrdily.

Autor: Raina Tomanová



Související články