Michael Schumacher nekomunikuje a nehýbe se. Potvrdila se tak hrozná skutečnost

od Raina Tomanová
2 minuty čtení
michael schumacher
Zdroj: Profimedia

Netflix uvedl dokument o bývalém závodníkovi Michaelovi Schumacherovi, ve kterém se fanoušci dozví, jak to s ním po ošklivém zranění ve skutečnosti je. Bohužel je ta skutečnost více než zničující.

Rodina v dokumentu poprvé promluví o skutečném stavu, ve kterém se někdejší hvězda formule 1 nachází. Po osmi letech se tak fanoušci dočkají vyjádření od jeho rodiny. Především od jeho ženy, která s ním doposud žije a stará se o něj.

Lékaři ho sice zachránili, ale jeho osud je nejistý

Schumacher se zranil před více než osmi lety při lyžování v Alpách. Měl opravdu na vlásku, lékaři ho ale dokázali zachránit. Jeho zdravotní stav byl ale přísným tajemstvím, které se opravdu podařilo až do této chvíle uchránit.

Velký podíl na tom má závodníkova manželka, která do světa nevypustila jedinou informaci. Fanoušci i široká veřejnost tak mohli jen spekulovat, jak na tom Michael opravdu je. Sice se některé střípky na veřejnost dostaly, hlavně od jeho přátel, ale šlo jen o neurčité informace.

Rodina ale sama v dokumentu promluvila a prozradila, v jakém stavu se nyní závodník nachází. Není to ale nic příjemného na pohled. Jeho manželka Corinna potvrdila, co již mnozí tušili.

Michael Schumacher je ve vegetativním stavu, takže dýchá, ale nemůže se pohybovat, ani s nikým komunikovat. „Michael mi chybí každý den. Ale nechybí jen mně. Chybí i dětem, rodině, otci, všem okolo. Všem Michael chybí, ale on je pořád tady. Je jiný, ale je tady. Každý den mi ukazuje, jak je silný.“

Dokument je jen pro silné povahy, je v něm mnoho emocí

Corinna patří mezi manželky, které se o svého muže budou starat v dobrém i ve zlém. V dokumentu je jasně vidět, jak ji slova o Michaelovi velmi bolí. Kromě toho Michaelova manželka prozradila, proč tolik let držela informace o jeho stavu pod pokličkou.

„Snažíme se dál žít. Soukromí je soukromí, říkával vždycky Michael. Je pro mě nesmírně důležité, aby měl i nadále právě soukromí dostatek. Michael nás vždycky chránil, teď chráníme my jeho,“ vysvětlila jeho žena.

„Jsme pořád rodina a přesně tak se i chováme. Tak to měl Michael rád a pořád to tak má rád. Žijeme spolu v jednom domě. Chodíme na terapii. Děláme všechno, co můžeme, aby se Michael cítil dobře a pohodlně.“

V dokumentu se nezachází do velkých podrobností, i taková informace ale možná dodala na klidu jeho fanouškům.

Zdroj: Netflix, The Guardian

Autor: Raina Tomanová



Související články