Místo ženění pojede na EURO. Nominace pro mě byla překvapivá, říká český fotbalista

od Raina Tomanová
2 minuty čtení
jakub pesek
Zdroj: Profimedia

Liberecký fotbalista Jakub Pešek se přiznal, že je překvapený z nominace na mistrovství Evropy, kterému předchází soustředění v Itálii. Netají se tím, že je v šoku hlavně proto, že za nároďák odehrál pouze jeden zápas.

Záložník si dokonce musel přesunout termín svatby, kdyby se náhodou dostal do užšího výběru a na šampionát skutečně odjel. „Měli jsme ráno trénink. Když jsme se vraceli, už bylo po nominační tiskovce, takže poté jsem se to dozvěděl. Bylo to překvapení, ale jsem strašně šťastný, že tam jsem,“ popsal svoje pocity Pešek.

Trenér Šilhavý si nechává jedno místo volné

Fotbalový záložník patří mezi největší překvapení na seznamu 25 jmen, které Jaroslav Šilhavý nominoval. Vzhledem k pandemii může na EURO poslat místo 23 hráčů o tři více. Kouč České republiky si ale nechal jedno místo volné, kdyby s odvoláním proti svému trestu od UEFA uspěl Kúdela.

„Vždy to byl můj sen dostat se na EURO. S celou mojí rodinou jsme vždy sledovali takovéhle turnaje, je to něco obrovského. Je to pro mě velká čest tam být a reprezentovat tam vlastní zemi,“ svěřil se Pešek pro iSport.cz.

Pešek nastupoval za pražskou Spartu a také České Budějovice. Na dobu, kdy se bude odehrávat Euro, měl sice naplánovanou svatbu, tu ale nakonec odložil. „Trošku nám to zkomplikovalo plány. Ale nějaké náznaky (na možnou nominaci) tam byly, protože se zranil Lukáš Provod a hlavně byla rozšířená nominace. Ze všech stran jsem to poslouchal,“ potvrdil fobatlista.

Vysvětlil také, proč raději svatbu odložil již nyní: „EURO by tam byla komplikace, i když se samozřejmě neodmítá. Chtěl jsem ale lidem, co to zajišťovali, dát klid. Rušit to pár dní do svatby by nebylo fér. Tak jsme to přendali na později.“

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Jakub Pešek (@jakubpesek)

Šilhavý na soupisku napsal také brankáře Vaclíka

Tomáš Vaclík aktuálně chytá za Sevillu, se kterou skončil v lize na čtvrtém místě a stal se tak výrazným hráčem v klubu. Na soupisce najdete jména jako Kalas, Brabec nebo Zima. Šilhavý naopak nenominoval Dočkala. Na Kúdelu chce počkat až do poslední chvíle, stále věří, že se bude moci EURA zúčastnit.

Konečná nominace musí být „venku“ nejpozději prvního června. „Počkáme, jak se tento týden vyvine situace kolem odvolání Ondřeje Kúdely. Vnímáme, že naděje je asi malá, ale nechceme si přibouchnout dveře. Každopádně máme až do 1. června čas s tím jedním místem na soupisce operovat,“ řekl Šilhavý na tiskové konferenci.

Nejmladším členem soupisky je Adam Hložek, kterému je osmnáct let a nastupuje za pražskou Spartu. Nejstarší je již zmíněný Vaclík. Vladimír Darida je zase jediným hráčem, který se EURA zúčastnil už dvakrát a bude to pro něj třetí šampionát v kariéře. Na kontě má tento zkušený hráč už 70 startů v reprezentaci.

Autor: Raina Tomanová



Související články