Místopředseda Manchesteru United odstoupí na konci roku 2021 z funkce

od Raina Tomanová
2 minuty čtení
Edward Woodward
Zdroj: Profimedia

Oznámení o odchodu místopředsedy přišlo ještě před tím, než se Manchester United, který se chtěl připojit do nově vznikající Superligy, z této soutěže odhlásil. Plánovaná soutěž byla velmi kritizována.

Ed Woodward nastoupil do Manchesteru United v roce 2005 a ve stávající funkci je již od roku 2012. „Jsem nesmírně hrdý na to, že jsem byl právě u United. Bylo mi ctí pracovat pro největší světový fotbalový klub,“ řekl Woodward pro BBC Sport.

Klub má dobrou pozici pro budoucnost a bude těžké odejít, říká Woodward

UEFA doufala, že Liga mistrů a její nový systém, který má například změnit počet účastníků, odvrátí založení odtržené Superligy. Projekt byl představen o něco dříve a prezident UEFA Čeferin kvůli němu Woodwarda kritizoval. Manchester United se do ní měl zapojit, ale nakonec se odhlásil.

Místopředsedou Superligy měl být Joel Glazer, spolupředseda Manchesteru United. Ten v prohlášení uvedl: „Jménem všech v United bych chtěl poděkovat za neúnavnou práci a odhodlání, které Woodward klubu věnoval.“

Woodwardův odchod z klubu přeruší dlouhodobé vztahy mezi ním a Glazerem. „Jeho příspěvek klubu byl velký a bude tady vždy vítán jako součást rodiny Manchester United,“ dodal Glazer.

Nejdříve byl ostře kritizován za neúspěchy klubu

Ve funkci výkonného ředitele nahradil v roce 2013 Davida Gilla, byl ale kritizován za neúspěch v Premier League. Také se rozhodl propustit Davida Moyese, který měl smlouvu na celých šest let, necelý rok po podepsání.

Skončili také Louis van Gaal a Jose Mourinho, kteří nesplnili jeho očekávání. Současný manažer Ole Gunnar Solskjaer byl zvolen v roce 2018.

Woodward se pro BBS Sport k Solskjaerovi vyjádřil slovy: „Těší mě pokroky, kterých hráči dosáhli pod bystrým vedení Ole Gunnara Solskjaera a jeho trenérského týmu během posledních dvou let.“

Díky změnám, které v posledních letech klub provedl nejen na trenérských pozicích, ale také ve fotbalovém týmu, Woodward doufá, že klub se zvedne a bude znovu okupovat vyšší příčky v tabulkách.

Autor: Raina Tomanová



Související články