Mistrovství světa ve snookeru startuje i s diváky. Fanoušci z nás vytáhnou to nejlepší, říká favorit Judd Trump

od Raina Tomanová
2 minuty čtení
Judd Trump
Zdroj: Profimedia

Dnešním dnem začíná mistrovství světa ve snookeru. Bude se konat v anglickém Sheffieldu v divadle Crucible a potrvá až do 3. května. Světová jednička Judd Trump prohlásil, že návrat fanoušků by přinesl lepší mistrovství. Doposud se letošní sezona odehrávala bez nich kvůli koronavirové pandemii. Turnaj je ale součástí vládního projektu, který má právě fanouškům zajistit návrat na sportovní i kulturní místa.

„Když prohráváte, je mnohem jednodušší to celé vzdát, protože máte pocit, že vás nikdo nevidí. Necítíte lidi kolem sebe, neslyšíte je,“ prozradil Trump pro BBC Radio 5 Live.

Fanoušky potřebujeme, aby z nás vytáhli to nejlepší

„Je to obrovský rozdíl. Stačí, kdy jdete na toaletu, oni vás vidí, vy je vyburcujete k tomu, aby volali vaše jméno a dostali vás zpátky do hry.“

Trumpově koncentraci pomáhají právě fanoušci, kterým je nablízku a mohou z něj vytáhnout to nejlepší. Trump musel v lednu odstoupit z Masters kvůli pozitivnímu testu na koronavirus.

V letošní sezoně získal pět titulů v žebříčku. Do divadla Crucible dorazí s bratrem Jackem, povzbuzený a plný sebevědomí.

Mistr světa 2019 prozradil: „Cítím, že je tu šance pro moje další vítězství. Je to dlouhá doba, 17 dní, během každé hry můžete dosáhnout vrcholu. Musíte být připraveni ten turnaj vyhrát.“

Je vyčerpávají sedět v jednom pokoji, je to jako hrát pořád dokola stejný turnaj

Trump si postěžoval na podmínky, které hráči musejí absolvovat kvůli omezením. „Jste sami, sedíte v hotelových pokojích, vidíte stále stejné prostředí. Je to vyčerpávající. Proto je skvělé si s sebou někoho do Crucible vzít.“

Děvetatřicetiletý Trump začne turnaj jako favorit na druhý světový titul. Ten první získal vítězstvím nad Ronniem O’Sullivanem.

Turnaje se samozřejmě zúčastní také Neil Robertson, který je mistrem světa z roku 2010. „Ze způsobu, jakým letos hraju, si nic nedělám. Nezáleží na tom, s kým hraji.“

V prvním kole bude čelit Liangu Wenbovi, který podle jeho slov nebude mít z rozlosování velkou radost. Jde ale o to, jak přistupujete ke hře. „Pokud budu hrát dobře, myslím, že vyhraji. Bude to tvrdá hra,“ přiznal Robertson.

Autor: Raina Tomanová



Související články