NBA: Brooklyn převálcoval New Orleans, zvítězil o 30 bodů. Durant se po zranění vrátil ve velkém stylu

od Raina Tomanová
2 minuty čtení
Kevin Durant
Zdroj: Profimedia

Durant se po zranění vrátil do sestavy Brooklynu a pomohl k vysoké výhře nad Pelicans 139:111. Nets tímto vítězstvím uhájili první místo v tabulce Východní konference NBA.

Kevin Durant musel kvůli zranění vynechat 23 zápasů. Nyní nastoupil z lavičky a za 19 minut nahrál 17 bodů při stoprocentní střelbě, 7 doskoků a 5 asistencí. V souboji nejlepších týmu Západu zvítězil Phoenix nad Utahem 117:113 po prodloužení.

Durant nastoupil během druhé čtvrtiny

Zraněný stehenní sval zapříčil, že NBA postrádala jednu ze svých největších hvězd od 13. února. Podruhé v kariéře šel do hry jako náhradník, ale všechno se poté točilo jen kolem něj.

Byl u všech zásadních akcí týmu a měl velkou zásluhu na tom, že už v poločase měl Brooklyn na kontě 79 bodů a dvacetibodový náskok.

Durant odehrál i velkou část třetí čtvrtiny

Nakonec ho za jasného vedení o 35 bodů trenér Steve Nash ze hřiště odvolal, aby ho šetřil a dal šanci hráčům z lavičky. Durant s touto variantou počítal: „Čekal jsem, že do toho půjdu tímto způsobem. Rozhodně jsem se nechtě vracet pomalu, ale rovnou do toho skočit a být tahounem,“ citují jej České noviny.

Jakmile se dostal do hry, tak soupeře přejel. Obrana New Orleans byla absurdní, jak připustil trenér Pelicans Stan Van Gundy.

Nejlepším střelcem se stal Kyrie Irving, nasbíral 24 bodů

Brooklyn postrádal Jamese Hardena, který je zraněný. Nejvíce bodoval Kyrie Irving, následoval ho LaMarcus Aldridge s 22 body.

V dresu Pelicans bodoval Zion Williamson, ale bohužel získal jen 16 bodů. Přerušila se tak jeho série 25 zápasů s alespoň 20 body.

NBA Brooklyn New Orleans

Zdroj: Profimedia

Úspěšnost jeho střelby byla doposud 50 %. Vyrovnal ale rekord Shaquilla O’Neala. Do hry se vrátil také nejlepší střelec soutěže Bradley Beal, který chyběl pět zápasů. Washingtou pomohl svými 26 body k vítězství 131:116 nad Orlandem.

Souboj o krále Západní konference vyhrál Phoenix, který udolal lídra z Utahu. Po sedmém vítězství za sebou ztrácí už jen dvě výhry a navíc má Phoenix zápas k dobru.

Suns mohli rozhodnout už v normální hrací době, protože vedli o 13 bodů. Těsný náskok si drželi i v koncovce, Utah ale díky Donovanovi Mitchellovi deset vteřin před koncem vyrovnal.

V prodloužení bodoval hlavně Devin Booker a sedmi body a asistencí zařídil vítězství. Booker zaznamenal celkem 35 bodů, i když ani jednou nedal trojku.

Autor: Raina Tomanová



Související články