NBA: Chicago se dočkalo druhé výhry v řadě. Satoranský strávil na hřišti více než 34 minut

od Raina Tomanová
2 minuty čtení
Tomas Satoransky
Zdroj: Profimedia

Po šesti porážkách se Chicago s Tomášem Satoranským dočkalo druhé výhry za sebou. V NBA Bulls zvítězili 113:97 v hale Indiany, Satoranský dostal od trenéra důvěru na více jak 34 minut. Informovaly o tom České noviny.

Během zápasu zaznamenal sedm bodů včetně jedné trojky, šest doskoků a tří asistencí. Hvězdou hostujícího týmu byl Nikola Vučevič, který si připsal 31 bodů a 17 doskoků.

Bulls si vytvořili náskok 23 bodů

Domácí hráči stříleli trojky s úspěšností 42 procent, dokonale využívali oslabení soupeře, kterému chyběli hráči Domantas Sabonis a Malcolm Brogdon. Ve třetí části utkání musel odstoupit také Myles Turner.

Vučevič navíc zaznamenal pět asistencí a sekundoval mu Zach LaVine, který ke skóre přidal 19 bodů, osm doskoků a šest finálních přihrávek. Proměnil ale jen šest z 18 střel.

NBA

Zdroj: Profimedia

Zach je univerzální hráč a bude podle Donovana stále efektivnější podle toho, jak dobře se mu v současném týmu hraje. Chicago je ve Východní konferenci desáté a na devátou Indianu ztrácí jen jednu výhru.

Výhry se dočkal Denver, porazil Detroit vysoko 134:115

Nikola Jokič přispěl k výhře 27 body, 11 asistencemi a 8 doskoky. Denver střílel s úspěšností téměř 60 procent. Pro Denver to byla šestá výhra v řadě.

Střeleckou show předvedla Atlanta, která porazila New Orleans 123:107. Hawks proměnili jedenáct trojek se stoprocentní úspěšností a vytvořili nový rekord ligy v počtu trojek během jedné čtvrtiny.

Trae Young zaznamenal 30 bodů, a zápas pro něj byl zábava. Po třízápasové pauze se do hry vrátil Ziona Williamson, který si připsal 34 bodů. Ani to ale nestačilo Pelicans na výhru.

Philadelphia poprvé od roku 2001 porazila Boston. Ve druhém startu po zranění se předvedl s 35 body a šesti doskoky Joel Embiid. Stephen Curry má na kontě již 200 trojek v letošní sezoně a jeho 41 bodů pomohlo Golden State k výhře 122:121.

Takového počtu dosáhl poosmé v kariéře a vyrovnal rekord svého spoluhráče Klaye Thompsona. Dařilo se také Lakers, kteří sice hráli bez LeBrona Jamese a Anthonyho Davise, ale vyhráli 110:101 nad Torontem.

Autor: Raina Tomanová



Související články