NHL: Útočník Nosek gólem pomohl k výhře Vegas 6:1, Pastrňákova asistence k vítězství nestačila

od Raina Tomanová
2 minuty čtení
nosek nhl
Zdroj: Profimedia

Hokejový útočník Tomáš Nosek v pondělním programu NHL pomohl jedním gólem k výhře 6:1 svého týmu Vegas, které hrálo v St. Louis. David Pastrňák asistoval u jedné z branek, ale nakonec jeho Boston prohrál v prodloužení proti Bruins 2:3.

Nosek otevíral v sedmé minutě skóre, tečoval střelu od Nicka Holdena, na kterou byl brankář St. Louis krátký. Tento hráč bodoval ve třetím zápase za sebou a z posledních jedenácti utkání má deset kanadských bodů. O vítězství Vegas rozhodla druhá část, ve které dokázal tým vstřelit čtyři branky.

Golden Knights se prosadili třikrát během 119 vteřin

Bývalý kapitán St. Louis Alex Pietrangelo uvedl: „Zápas byl hodně emotivní, byl jsem rád, že na tribuně byla manželka s dětmi. Bylo těžké se před utkáním popasovat s nervozitou.“ Pietrangelo se proti St. Louis postavil poprvé v dresu nového týmu a pomohl mu asistencí u čtvrtého gólu.

St. Louis má za sebou sedmou prohru v řadě a propadá se tabulkou Západní divize. Vegas po třech zápasech uspělo a drží se na druhém místě. Prosadily se všechny čtyři formace, v posledních zápasech tým trápila ofenzivní hra.

Boston hrál s Flyers a poprvé v letošní sezoně s nimi prohrál. V brance nenastoupil Halák, ale nahradil ho Vladař. Ten inkasoval poprvé v 11. minutě, kdy odpálil puk před prázdnou branku, kde čekal Travis Konecny.

Detail puk

Zdroj: Shutterstock

Pod vyrovnání Bostonu se podepsal Jakub Voráček, který v souboji ztratil puk v obranném pásmu, kde měl příležitost Karson Kuhlman a prostřelil brankáře Briana Elliotta.

Pastrňák se podílel na vedoucí brance

David Pastrňák přihrával od levého mantinelu do prostoru před branky, kde byl připravený Bergeron a jeho teč se dostala až za Elliottova záda. Hráči Philadelphie mohli srovnat ve 23. minutě, ale Vladař vychytal jak Girouxe, tak střelu od Konecného. Vyrovnávací branka tak padla až ve třetí třetině, kdy se v přesilové hře prosadil Sean Couturier.

O vítězi nakonec muselo rozhodnout až prodloužení. O bod navíc se zasloužil Travis Sanheim, který využil zaváhání Bergerona a dostal se do samostatného úniku. Vladař po zápase řekl: „Dnes to bohužel na výhru nestačilo. Sice jsme získali bod, ale chtěli jsme dva. Brankář nastoupil do čtvrtého zápasu základní části v kariéře.

Colorado porazilo Minnesotu 5:4 a prodloužilo pátou výhrou bodovou sérii na 15 zápasů. Hráči o výhře rozhodli ve druhé třetině, kdy přestříleli Wild 20:5 a na góly ji vyhráli 4:0. Brankář Philipp Grubauer dovedl svůj tým k bodům již potřinácté a tím překonal klubový rekord Petera Budaje a Patricka Roye.

Trenér Colorada Jared Bednar upozornil, že je důležité kvalitu ukázat v play-off. První místo v soutěži z týmu nedělá ten nejlepší. Toronto porazilo Calgary poměrem 5:3, dvě branky se podařilo vstřelit kanonýrovi ligy Austonu Matthewsovi, který si připsal již 27 branek. Do branky Flames se po krátké pauze vrátil Jacob Markström, na střídačce zůstal David Rittich.

Severní divize nabídla i další zápasy. Winnipeg porazil Ottawu jen těsně 4:3 a Montreal si poradil s Edmontonem až v prodloužení, kdy vyhrál 3:2. Asistenci si připsal německý útočník Leon Draisaitl, nejproduktivnější hráč soutěže McDavid vyšel tentokrát bodově naprázdno.

Autor: Raina Tomanová



Související články